• OpenAI plănuiește să deschidă un birou în New York City probabil anul viitor, spun sursele Business Insider.
  • De asemenea, compania și-a dublat numărul de angajați în ultimul an și sunt așteapte și mai multe job-uri.
  • Potrivit Business Insider, OpenAI dezvoltă produse noi, inclusiv GPT-5 și un tool de căutare.

OpenAI vrea să se extindă. Compania de inteligență artificială generativă, cunoscută pentru ChatGPT, intenționează să deschidă anul viitor un birou în New York, spun sursele Business Insider. Acesta ar fi cel de-al cincilea birou al companiei, pe lângă sediul actual din San Francisco, biroul abia deschis în Tokyo și birourile deschise anul trecut în Londra și Dublin.

Noile birouri sunt un semn clar de expansiune pentru companie, care a ajuns în atenția publicului în urmă cu numai 18 luni, odată cu lansarea ChatGPT-3, un chatbot destinat consumatorilor care poate răspunde la întrebările utilizatorilor și poate rezolva anumite probleme, imitând în același timp modelele și stilul de vorbire al oamenilor.

OpenAI dezvoltă produse noi

OpenAI a adoptat o abordare selectivă în ceea ce privește angajările, în funcție de cât de mult interes primește compania pentru job-uri. Locurile de muncă în domeniul ingineriei pot primi peste 1.000 de candidaturi pentru un singur rol, mai spun sursele publicației. Totuși, OpenAI dorește să se dezvolte și mai mult în acest an, cu cel puțin 500 de locuri de muncă în SUA și în birourile internaționale, scrie Business Insider.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

OpenAI ar pregăti și mai multe tool-uri. Două proiecte sunt pregătite. Unul este GPT-5, o nouă versiune a modelului de limbaj mare care stă la baza chatbot-ului ințial și care este gata să fie lansat la jumătatea anului.

Celălalt este un instrument de căutare care probabil va încorpora motorul de căutare Bing al Microsoft, potrivit unui raport al The Information.

Citește și