• Harry a intentat o acțiune în justiție împotriva Ministerului de Interne în legătură cu decizia din februarie 2020 a Comitetului executiv pentru protecția regalității.
  • În urma hotărârii anterioare, un purtător de cuvânt al ducelui a declarat că acesta intenționează să conteste hotărârea.
  • Separat, Harry a fost obligat să plătească 90% din costurile legale ale Ministerului de Interne pentru apărarea contestației sale.

Oferta inițială a Ducelui de Sussex de a face apel a fost respinsă după ce a pierdut o contestație la Înalta Curte cu privire la o decizie de a modifica nivelul de securitate personală atunci când vizitează Marea Britanie, scrie ITV.

Harry a intentat o acțiune în justiție împotriva Ministerului de Interne în legătură cu decizia din februarie 2020 a Comitetului executiv pentru protecția regalității și a personalităților publice (Ravec), potrivit căreia ar trebui să primească un grad diferit de protecție finanțată de contribuabili atunci când se află în țară.

Decizia Ravec a venit ca urmare a schimbării „statutului” Ducelui după ce acesta a încetat să mai fie „membru al familiei regale care lucrează cu normă întreagă”, a declarat un judecător.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Într-o hotărâre din februarie, judecătorul pensionat al Înaltei Curți, Sir Peter Lane, a respins cazul Ducelui și a concluzionat că abordarea lui Ravec nu a fost irațională și nici incorectă din punct de vedere procedural.

În urma hotărârii anterioare, un purtător de cuvânt al Ducelui a declarat că acesta intenționează să conteste hotărârea, adăugând că Harry „speră că va obține dreptate de la Curtea de Apel”.

Luni, un purtător de cuvânt al justiției a declarat că Harry a pierdut încercarea inițială de a face apel la această decizie. În decizia inițială de a-i refuza ducelui dreptul de a face apel, Sir Peter a declarat că cererea de apel a lui Harry a fost „în mare parte o recapitulare a cazului prezentat de reclamant la proces”.

Acesta a continuat: „Realitatea problemei este că reclamantul consideră că ar trebui să primească o abordare diferită în ceea ce privește protecția sa în timp ce se află în Regatul Unit decât a decis Ravec, bazându-se în parte pe compararea propriei sale poziții cu cea a altora. Ravec, în calitate de organism de experți, a ajuns la o concluzie diferită. Avea dreptul să facă acest lucru.”

Cu toate acestea, Ducele are în continuare posibilitatea de a cere direct Curții de Apel să primească undă verde pentru a introduce un recurs. Separat, Harry a fost obligat să plătească 90% din costurile legale ale Ministerului de Interne pentru apărarea contestației sale.

Într-un ordin publicat luni, Sir Peter a declarat că Harry ar trebui să plătească cea mai mare parte a costurilor legale ale Ministerului de Interne, dar a precizat că departamentul guvernamental a comis „încălcări” în timpul bătăliei juridice care au fost „sancționabile”.

Citește și