- După mania NFT-urilor apărută în 2021, piața centrată pe tranzacții cu „opere de artă digitale” s-a prăbușit.
- Un raport preluat de The Guardian arată că, la momentul actual, sunt în circulație 73.257 de NFT-uri. Dintre acestea, 69.795 au valoare 0, adică un procent de 95% deținut de nu mai puțin de 23 de milioane de oameni la nivel mondial.
- Între anii 2021 și 2022, piața de NFT-uri era în constantă ascensiune: volumul lunar de tranzacționare a atins cifra de 2,8 miliarde de dolari.
După mania NFT-urilor apărută în 2021, piața centrată pe tranzacții cu „opere de artă digitale” s-a prăbușit. Aproximativ 95% NFT-uri au o valoare de 0 ETH, arată o analiză dappGambl.La nivel mondial sunt peste 23 de milioane de oameni care dețin NFT-uri și spun că nu prea mai au șanse să-și recupereze banii.
„Piața NFT-urilor a căzut odată cu piața criptomonedelor. Majoritatea NFT-urilor erau tranzacționate în monede virtuale precum Ethereum. Odată cu scăderea a peste nouăzeci la sută din valoarea acestor criptomonede, bineînțeles că au tras după ele și piața NFT-urilor”, a spus Alex Obincu, crypto influencer.
Un raport preluat de The Guardian arată că, la momentul actual, sunt în circulație 73.257 de NFT-uri. Dintre acestea, 69.795 au valoare 0, adică un procent de 95% deținut de nu mai puțin de 23 de milioane de oameni la nivel mondial.
„Domeniul NFT-urilor va continua și cumva se va „rebrandui”. Deja am văzut companii precum Mercedes care lansează, spre exemplu, cărțile mașinii în variantă NFT. Sunt niște variante mult mai bune de a stoca informațiile la nivel digital”, a mai spus Alex Obincu.
Între anii 2021 și 2022, piața de NFT-uri era în constantă ascensiune: volumul lunar de tranzacționare a atins cifra de 2,8 miliarde de dolari. Explozia popularității NFT-urilor a fost alimentată de piața criptomonedelor, fiind un moment în care moneda virtuală Bitcoin ajunsese la aproape de 70.000 de dolari.
Citește și: