• „Le Code d’Orsay” își propune să sensibilizeze publicul prin arta digitală.
  • Agoria, creatorul, colaborează cu oameni de știință pentru a dezvolta lucrări care combină arta, muzica, Metavers-ul și știința.
  • Evenimentul se desfășoară în perioada 13 februarie-10 martie.

În februarie Muzeul D’ORSAY te invită la o premieră! O expoziție NFT semnată de artistul Agoria. Evenimentul se desfășoară în perioada 13 februarie-10 martie.

Le Code d’Orsay” își propune să sensibilizeze publicul prin arta digitală. Agoria, creatorul, colaborează cu oameni de știință pentru a dezvolta lucrări care combină arta, muzica, Metavers-ul și știința, cu scopul de a pune materia vie pe blockchain. Vor fi expuse 2 lucrări începând cu data de 13 februarie. Prima piesă, intitulată „Sigma Lumina” constă într-o sculptură din oțel care – atunci când este lovită de o aliniere perfectă a luminii – proiectează un cod QR. Odată scanat, vizitatorii vor fi direcționați către un site, alimentat de blockchain-ul Tezos.

Aici vor găsi vârtejuri de artă inspirate de diverse lucrări expuse la Orsay a marilor pictori. La final, doritorii pot sufla în telefoane, la propriu pentru că apoi imaginile se vor transforma în opere de artă unice care vor rămâne în istoria muzeului și în telefonul tău pentru totdeauna.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cea de-a doua piesă nu are nimic de-a face cu tehnologia blockchain. Artistul, în colaborare cu patru dintre cei mai buni cercetători în domeniul genomului și biofizicieni din Franța, a dezvoltat o cultură de drojdie care reprezintă prin modele și mișcă unice, cinci faze din viața pictorului francez Gustave Courbet. Dacă vrei să mergi de pe 5 februarie poti sa îți faci rezervare. Un bilet costa 16 euro.

Citește și