• Platforma Sora de la OpenAI arată primele creații ale artiștilor cu tehnologia sa.
  • Artiști și regizori au primit acces la tehnologia OpenAI pentru a-i încerca limitele.
  • Grupul canadian Shy Kids a reușit să pună cap la cap o poveste creată exclusiv virtual.

Este momentul să începi să îți formezi o opinie în legătură cu filmele pe care le face Inteligența Artificială. Cei de la OpenAI îți prezintă rezultatele unei luni în care mai mulți artiști au avut acces liber la platforma Sora, dedicată creației de material video numai pe baza indicațiilor scrise. Între primele creații este și un film de 1 minut și jumătate care reușește să spună o poveste. Este creația grupului Shy Kids, din Toronto.

În plus și alți regizori și artiști au arătat că pot folosi tehnologia Sora pentru a-ți arăta lucruri pe care le-ar fi fost greu să le filmeze în modul obișnuit. Așa că ai și primele reacții de la specialiștii din domeniu, care știu deja la ce să se aștepte la doi ani după ce compania a lansat fără probleme platforma DALL·E 2 rezervată generării de imagini statice.

„Calea pe care OpenAI s-a angajat acum îmi amintește de DALL·E 2. A fost nevoie de numai câteva luni până când DALL·E 2 a fost oferit publicului, dar cred că Sora o să aibă nevoie de ceva mai mult timp. Se pare că a fost această îngrijorare majoră legată la OpenAI, că într-un an electoral, dacă ar fi lansată Sora s-ar putea să apară un fel de intruziuni informaționale cu imagini video generate de A.I. Sincer, nu cred că e posibil, pentru că OpenAI e cunoscută pentru modul în care își păzește orice instrument ca să nu poți să generezi nimic rău. Cred că dacă era vorba despre alte companii îmi făceam probleme”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Citește și