• Poliția din UK a testat inteligența artificială pentru a detecta problemele din trafic.
  • Sistemul a detectat 86 de șoferi care foloseau telefonul la volan și 273 care nu purtau centura.
  • După ce sistemul cu A.I. detecta neregulile, rezultatul era verificat de ofițerul de poliție.

Poliția din Marea Britanie reușește o premieră: a folosit inteligența artificială pentru a detecta problemele din trafic. Sistemul a fost folosit între 17 și 21 iulie și a reușit să detecteze o mulțime de probleme, scrie BBC.

Operațiunea a fost pusă la cale de autoritățile din Hampshire, Isle of Wight și Thames Valley și a avut ca țintă vehiculele comerciale de pe A34 și A303. Simon Gomer, șeful unității de siguranță a șoselelor, spune că tehnologia promite mult. Rezultatele: sistemul a identificat 86 de șoferi suspectați că foloseau telefonul mobil la volan, 273 de șoferi suspectați că nu purtau centura de siguranță și 132 de încălcări ale regulilor.

De asemenea, au fost efectuate cinci arestări pentru condus sub influența unor substanțe. Desigur, sistemul nu funcționa fără monitorizare. Fiecare încălcare a legii detectată de către sistemul cu A.I. era verificată de ofițerii de poliție. Sistemul folosea două camere poziționate tocmai pentru a identifica ușor dacă un șofer are telefonul la ureche sau nu poartă centura.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Citește și: