• Poliția din New Jersey folosește noi tehnologii A.I. pentru a încerca să deslușeascăun caz nerezolvat.
  • „Speranța mea este că acest program-pilot ne va ajuta să rezolvăm cazul lui Mark”, spune șeful poliției.
  • Site-ul web al lui Vollee A.I. își descompune procesul în trei cuvinte: evaluați, analizați și descoperiți.

Poliția din New Jersey folosește tehnologia A.I. pentru a încerca să deslușească un caz nerezolvat în ceea ce unii experți cred că ar putea fi cel mai mare progres în investigațiile de caz rece de când genealogia genetică criminalistică l-a prins pe infamul Golden State Killer în 2018, srie FoxNews.

Un departament de poliție din orașul Middle Township, cu o suprafață de 70 de mile pătrate, împreună cu biroul procurorului din Cape May, vor folosi inteligența artificială pentru a încerca să rezolve cazul lui Mark Himebaugh, un copil de 11 ani care aparent a dispărut în noiembrie, 25, 1991.

În cei peste 30 de ani de când Himebaugh a dispărut, cele mai puternice piste ale forțelor de ordine sunt o schiță a unei persoane de interes și o teorie conform căreia un prădător sexual condamnat, care se află în prezent în închisoare, este implicat. Dar niciunul nu este suficient de puternic pentru a aduce acuzații sau chiar pentru a avansa cazul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Departamentul de Poliție din Middle Township a început demersurile pentru utilizarea serviciului Vollee A.I.

Săptămâna trecută, Departamentul de Poliție din Middle Township și Procuratura Județeană Cape May au anunțat că au colaborat cu Tabtu Corp. și furnizorul său de servicii, Terawe Corp., pentru a utiliza serviciul lor Vollee A.I., care este o platformă de analiză video, vorbire, imagini și text cu A.I. neural.

Site-ul web al lui Vollee A.I. își descompune procesul în trei cuvinte: evaluați, analizați și descoperiți. Se va baza pe inteligența artificială pentru a ajuta detectivii în cazuri ca acesta, în care grămezi de date și dovezi s-au acumulat de-a lungul anilor, a spus departamentul în timpul anunțului.

„A.I. are potențialul de a ajuta la găsirea de modele și conexiuni în această gamă largă de informații care s-ar putea să nu fie ușor evidente”, se spune în anunț. „Folosirea Vollee Neural A.I. Assistant, construit pe serviciul cloud Microsoft Azure, permite capabilități avansate de calcul și procesare.”

Poliția speră că A.I. va rezolva cazul

Șeful poliției din Middle Township, Christopher Leusner, a spus că speră că acest caz va fi rezolvat de A.I. și va crea un plan pe parcurs pentru modul în care poate funcționa în alte cazuri reci din țară.

Leusner, care s-a pensionat pe 1 iunie și a fost succedat de Jennifer Pooler, a spus: „Este important să folosim fiecare resursă disponibilă și cea mai recentă tehnologie pentru a ne ajuta să-l găsim pe Mark. Speranța mea este că acest program pilot ne va ajuta să rezolvăm cazul lui Mark și să fie folosit ca model pentru a ajuta cu alte cazuri de criză”

Anil Balakrishnan, fondatorul și CEO-ul Terawe, a spus într-o declarație că capabilitățile avansate de inteligență artificială ale companiei sale „accelerează analiza dovezilor digitale prin identificarea de noi modele și corelații într-o mare varietate de medii și documente, care altfel ar putea rămâne ascunse”.

A.I. în cazurile reci funcționează ca un diagnostic diferențial în medicină

Dr. Harvey Castro, un medic de medicină de urgență certificat de consiliu și vorbitor național despre inteligența artificială, a spus că A.I. în cazurile reci funcționează ca un diagnostic diferențial în medicină. „Puneți datele și spuneți: «Iată elementele pe care le-am găsit, ajută-mă să găsesc diferite posibilități», a spus Castro pentru Fox News Digital. „Este să ne gândim literalmente la toate cazurile diferite… și să luăm toate aceste puncte de date și să le adunăm pe toate pentru a vă oferi cea mai bună soluție la ceea ce crede că are.”

Există îngrijorări din partea unor experți cu privire la faptul că A.I. ar putea înlocui locurile de muncă, dar Castro consideră A.I. ca pe un instrument pentru detectivii de caz rece. Este o relație simbiotică care este „de 10 ori” mai bună decât AI sau detectivul singur. „Ați auzit de expresia «Gunoi înăuntru, gunoi afară?» În esență, asta veți obține fără un detectiv instruit”, a spus Castro. „Nu poți înlocui niciodată un detectiv și anii lui de experiență. AI nu va ști ce să caute.”

Castro consideră că acest lucru ar putea revoluționa forțele de ordine

Castro a spus că folosirea inteligenței artificiale este ca o sesiune de brainstorming cu cea mai inteligentă persoană de până acum. El speră să vadă toate agențiile de aplicare a legii unite și să creeze un model lingvistic mare al lor – separat de ChatGPT – care ar avea o bază de date de amprente, recunoaștere facială și eventual chiar semnături vocale în viitor. „În acest fel, un detectiv poate ajunge la fața locului, să facă o poză și să o încarce pe modelul lor lingvistic mare și să vă ofere o întoarcere într-un minut”.

Castro spune că este un optimist, dar consideră că acest lucru ar putea revoluționa forțele de ordine și ar putea clarifica cazurile reci din întreaga țară.

Deocamdată, ochii vor fi ațintiți asupra Middle Township, New Jersey, și asupra modului în care A.I. funcționează în rezolvarea cazului de persoană dispărută a lui Mark Himebaugh.

Citește și