• Bill Gates se așteaptă la o modernizare a medicinei prin AI.
  • Inovația va aduce și progrese în combaterea malnutriției infantile.
  • Inteligența Artificială ar putea ajunge peste tot pe planetă în 3 ani.

2024 va fi anul Inteligenței Artificiale, care va accelera inovația în toate domeniile. Miliardarul și filantropul Bill Gates crede că modelele AI vor aduce noi descoperiri în medicină. Malnutriția infantilă va fi combătută tot prin inovație, iar încălzirea globală va fi abordată mult mai serios după alegerile din 2024.

Bill Gates anticipează că în 2024, inteligența artificială (AI) va fi o forță transformatoare în mai multe domenii. El își imaginează că AI accelerează rata noilor descoperiri într-un ritm fără precedent. Mai exact, AI este gata să joace un rol esențial în îmbunătățirea rezultatelor globale în materie de sănătate. Este de așteptat să ajute la abordarea provocărilor precum bolile rezistente la antibiotice, sprijinirea persoanelor care nu vorbesc engleza în gestionarea sarcinilor cu risc ridicat și facilitarea accesului mai ușor la informații medicale pentru lucrătorii din domeniul sănătății.


Prognoza lui Gates cu privire la IA depășește predicția cu ultrasunete de anul trecut, afirmând că progresul AI va îmbunătăți în general sănătatea globală, permițând în același timp inovarea în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare. Gates consideră că investițiile chibzuite în IA pot contribui la crearea unei lumi mai echitabile.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Cu o avere netă de 118,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes, Gates este a șaptea cea mai bogată persoană de pe planetă. El se așteaptă ca alegerile programate pentru 2024 în țările care găzduiesc mai mult de jumătate din populația lumii vor avea o importanță globală semnificativă. Aceste țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, India, Indonezia și Africa de Sud, vor juca un rol esențial în modelarea viitorului sănătății globale și acțiunilor climatice.

Ce așteaptă Gates de la alegerile din 2024 în țări cheie

Gates speră că alegătorii, indiferent de locația lor, vor alege lideri care acordă prioritate investițiilor în dezvoltarea umană la nivel mondial. El citează programe de succes precum Planul de urgență al președintelui Statelor Unite pentru combaterea SIDA (PEPFAR) inițiat de președintele de atunci George W. Bush drept modele pe care guvernele ar trebui să le susțină.

Gates subliniază nevoia urgentă de atenție și sprijin global în abordarea schimbărilor climatice și avertizează asupra vulnerabilității lumii la o altă pandemie similară cu COVID-19. În esență, el vede alegerile din 2024 ca un punct de cotitură atât pentru sănătatea globală, cât și pentru eforturile climatice.

Citește și