• O companie auto italiană spune că oferă prima mașină de înaltă performanță alimentată cu deșeuri de plastic.
  • Firma italiană Bertone a lansat noul automobil GB110 ca parte a unei ediții limitate de 33 de vehicule care marchează cea de-a 110-a aniversare a companiei.
  • Producătorii spun că vehiculul va fi alimentat cu combustibil obținut din deșeuri de plastic.

O companie auto italiană spune că oferă prima mașină de înaltă performanță alimentată cu deșeuri de plastic. Firma italiană Bertone a lansat noul automobil GB110 ca parte a unei ediții limitate de 33 de vehicule care marchează cea de-a 110-a aniversare a companiei.

Producătorii spun că vehiculul va fi alimentat cu combustibil obținut din deșeuri de plastic. Bertone este cunoscută mai ales pentru o serie de modele iconice, cum ar fi forma lor în unghiuri ascuțite Italian Wedge”, așa cum se vede pe un Lamborghini Countach. În timp ce compania nu a publicat încă un preț pentru mașină, spune că aceasta va fi asemănătoare unei opere de artă”.

De asemenea, potențialii proprietari vor avea posibilitatea de a alege dintr-o serie de modificări pentru a se potrivi „gusturilor și identității unice”. Jean-Franck Ricci, CEO al Bertone, spune că firma a încheiat un parteneriat cu compania Select Fuel, care a dezvoltat o tehnologie brevetată pentru a transforma materialele din policarbonat în combustibil regenerabil”. Acesta adaugă: Credem că depoluarea va necesita soluții diferite, cu combinații de tehnologii. Deșeurile de plastic trebuie tratate ca o resursă valoroasă. Prin parteneriatul nostru cu Select Fuel, luăm ceea ce a fost cândva deșeu și îl transformăm înapoi în forma sa originală.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Cu o putere de 1100 CP, GB110 pretinde că ajunge de la 0-100 km/h în doar 2,79 s, cu o viteză maximă de peste 380 km/h”. O declarație a companiei a dezvăluit că marca a stat în repaus în ultimii ani, dar este reînviată și reinventată de noii proprietari Mauro și Jean-Franck Ricci. Giovanni Sapio, manager de proiect și design, a explicat: GB110 continuă moștenirea auto Bertone și este o interpretare contemporană a ADN-ului Bertone. Este un omagiu adus modelelor Bertone de pionierat din anii ’50 și ’70, îmbinând liniile moi și rotunjite ale anilor ’50 cu marginile ascuțite ale anilor ’70.”


Select Fuel, care se angajează să dezvolte tehnologii care să ajute la rezolvarea problemei globale a deșeurilor de plastic, afirmă că utilizează tehnologii de ultimă oră pentru a aborda problemele de mediu.

Compania a declarat: Recunoaștem că deșeurile de plastic reprezintă o problemă majoră de mediu.
Ne-am angajat să dezvoltăm tehnologii care să transforme materialele din policarbonat în combustibili regenerabili și sustenabili. Cu ajutorul tehnologiei noastre de ultimă generație Advanced Plastics to Fuel Technology, produsele Select Fuel pot fi utilizate în multe aplicații diferite. Combustibilii noștri sunt folosiți în toate domeniile, de la industria transporturilor și combustibilul regenerabil pentru aviație până la motorsport și mașini sport de înaltă performanță, inclusiv Bertone GB110.”