Prima navă cu 0 emisii va face înconjurul lumii în 2026: 40.000 de kilometri în 20 de zile

  • Compania franceză Euro Airship a anunțat proiectul Solar Airship One. O navă cu 0 emisii care va călătorii în jurul lumii.
  • Nava acoperită cu panouri solare și alimentată cu hidrogen va face ocolul pământului în 20 de zile.
  • Dorine Bourneton, primul pilot de avion cu o dizabilitate, va fi unul dintre cei 3 piloți.

Compania franceză Euro Airship a anunțat oficial un proiect spectaculos: un zbor în jurul lumii într-o navă cu zero emisii. Solar Airship One va călători peste 40.000 de kilometri în doar 20 de zile. Obiectivul este ca primul zbor să aibă loc în 2026.

Solar Airship 1 este o navă rigidă, cu o capacitate de 50.000 de metri cubi. Suprafața sa e acoperită cu 4.800 de metri pătrați de panouri solare, lungimea medie a unui teren de fotbal. Generarea de electricitate se face din două surse: soarele și hidrogen. Pe timpul zilei cu colectarea de energie solară, noaptea cu baterii.

În spatele proiectului este exploratorul Bertrand Piccard, cel care a zburat deja de două ori în jurul lumii: prima dată într-un balon de aer cald, apoi într-un avion acoperit cu panouri solare.

Solar Airship One are nevoie de trei piloți pentru călătoria în jurul lumii. Pentru călătoria în jurul lumii, compania a ales trei piloți reprezentativi pentru industria aviaței din Franța. Doi dintre ei au călătorit în Spațiu, iar cel de-al treilea este primul pilot de avion cu dizabilitate care a trecut peste un grav accident la 16 ani în tentativa de a cuceri cerul.

„Această misiune, Solar Airship One, va stabili recorduri”, declară compania.

Citește și: