• Volodimir Zelenski a apărut într-un videoclip modificat digital, în care le cere ucrainenilor să depună armele, cerând armatei să îi urmeze exemplul.
  • În clipul distribuit, capul președintelui Zelenski este prea mare pentru corpul de care a fost atașat digital, iar luminile folosite nu sunt obișnuite.
  • Mesajul videoclipului deepfake a apărut și pe burtiera postului de televiziune Ukraine-24, deoarece postul de știri ucrainean a fost piratat, în timp ce prezentatorii discutau.

Volodimir Zelenski a apărut într-un videoclip modificat digital, în care le cere ucrainenilor să depună armele, spunând că și el va renunța la lupta împotriva Rusiei. Cu toate acestea, videoclipul a fost dezmințit rapid.

Mai multe persoane au spus care sunt factorii care le-au făcut să își dea seama că videoclipul nu este unul real. În clipul distribuit, capul președintelui Zelenski este prea mare pentru corpul de care a fost atașat digital. De asemenea, este luminat diferit și se așază într-un unghi total neobișnuit.

Zelenski îi îndemna pe oameni să renunțe la lupta împotriva Rusiei

Dragi ucraineni, stimați apărători, să fii președinte nu este așa ușor, sunt nevoit să iau decizii complicate de la început. Am hotărât să renunț la Donbas. A venit momentul să privim adevărul direct în ochi, nu am reușit, am făcut doar mai rău, mult mai rău. Nu mai există niciun mâine, cel puțin pentru mine și, acum, mai iau o decizie foarte dificilă, aceea de a-mi lua rămas bun de la voi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Vă rog să lăsați arma și să vă întoarceți la casele voastre. Nu merită să muriți în acest război, vă recomand să trăiți și eu am să fac același lucru”, se arată în videoclipul respectiv.

Mai mult decât atât, mesajul videoclipului deepfake nu a apărut oriunde, ci pe burtiera postului de televiziune Ukraine-24, pentru ca acesta să poată fi transmis într-un timp cât mai scurt. Se pare că emisia postului de știri ucrainean a fost piratată, în timp ce prezentatorii discutau.