• Elon Musk finanțează un proiect care să determine dacă întreaga lume e o simulare
  • Musk dă exemplul jocurilor video care vor deveni imposibil de distins față de realitate
  • Pentru a crea o simulare a întregii istorii umane, este necesar un computer cât o planetă

2020 a fost un an care ne-a pus pe toți la grea încercare, atât de mult, încât există cercetători care se întreabă dacă nu cumva trăim cu toții într-o simulare, ca în filmul Matrix.

Cercetătorii încearcă să-și dea seama care ar fi șansele ca trăirile lui Neo din Matrix să fie reale. Ce ar însemna să trăim cu adevărat într-o simulare la nivel global? Tot ceea ce vedem să fie creat cu ajutorul unui computer.
Elon Musk, fondatorul Tesla, este unul dintre cei care ia în calcul o asemenea probabilitate.

Elon Musk, fondator Tesla: „La un moment dat, (realitatea virtuală) va fi imposibil de diferențiat față realitatea noastră. Cred că cel mai probabil, și aici vorbim doar de probabilități, există multe simulări. Acestor simulări le putem chiar spune realități sau universuri paralele. Cred că, cel mai probabil, dacă suntem într-o simulare, este foarte plictisitor în afara simulării.”

Un clip devenit viral pe internet analizează probabilitatea ca realitatea în care trăim să fie o simulare. Matematic, nu este imposibil. Filosoful suedez, Nick Bostrom, spune că pentru a simula întreaga istorie a umanității
e necesar un computer alimentat de energia unei stele.

Robert J. Bradbury, în lucrarea sa „Matrioshka brain” estima că un computer cu masa unei planete mari poate procesa 10 la puterea 42 de calcule pe secundă. Pentru a alimenta un asemenea computer, este necesară o sferă Dyson. Adică o structură care este construită în jurul unei stele cum este Soarele pentru a-i capta toată energia.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE