• Un videoclip distribuit pe X de șeful Tesla, Elon Musk, de la robotul Optimus al companiei, împăturind o cămașă, i-a lăsat pe urmăritorii online să se întrebe cum a reușit să facă acest lucru.
  • În scurtul videoclip postat luni pe X – fost Twitter – robotul Tesla Optimus poate fi văzut stând lângă o masă pliând singur o cămașă neagră fără nicio asistență.
  • Tesla a dezvăluit pentru prima dată robotul umanoid în 2022, ca parte a obiectivelor mai ample ale domnului Musk de a automatiza toată munca fizică umană.

Musk a distribuit filmarea cu descrierea „Optimus pliază o cămașă”. Tesla a dezvăluit pentru prima dată robotul umanoid în 2022, ca parte a obiectivelor mai ample ale domnului Musk de a automatiza toată munca fizică umană și de a supraalimenta procesele de producție ale companiei, scrie Independent.

Compania a spus că ambiția sa pentru robot este de a crea un „robot umanoid autonom, bipedal, cu scop general, capabil să îndeplinească sarcini nesigure, repetitive sau plictisitoare”.

Potrivit unei biografii a multimiliardarului publicată anul trecut, Musk le-a spus angajaților săi că robotul Optimus a fost cheia pentru transformarea companiei de vehicule electrice într-o companie de 10 trilioane de dolari. Șeful Tesla a spus anterior că robotul a fost dezvoltat pentru a înlocui munca umană în „sarcini repetitive, plictisitoare și periculoase”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

„Viziunea este ca aceștia să servească milioane de gospodării, cum ar fi gătitul, tundea gazonului și îngrijirea persoanelor în vârstă”, a spus el.

Cu toate acestea, la aproximativ 30 de minute după ce a distribuit cel mai recent videoclip, șeful SpaceX și Tesla au împărtășit o „notă importantă” sub postare conform căreia filmările nu au fost în totalitate așa cum păreau.

„Optimus nu poate face acest lucru în mod autonom, dar cu siguranță va putea face acest lucru în mod complet autonom și într-un mediu arbitrar (nu va necesita o masă fixă cu cutie care are doar o cămașă)”, a spus domnul Musk.

Utilizatorii de pe X, precum și platforma rivală Threads au ridicat întrebări cu privire la modul în care a fost realizat videoclipul dacă isprava robotului nu a fost „complet autonomă”.

Citește și