• Aceasta este cea mai nouă creație a cercetătorilor de la Universitatea chineză din Hong Kong.
  • Se poate strecura, cu foarte mare ușurință, prin spațiile extrem de înguste și poate înconjura obiectele mici.
  • Alcoolul polivinilic de rășină, detergentul borax și particulele de magneți de neodim sunt componentele principale ale robotului magnetic.

Robotul magnetic, ce a fost fabricat din noroi, poate intra în corp și recuperează obiectele pe care oamenii le înghit din greșeală. Aceasta este cea mai nouă creație a cercetătorilor de la Universitatea chineză din Hong Kong.

Robotul se mișcă asemenea unui melc și a fost proiectat pentru a putea intra în sistemul digestiv, cu scopul de a căuta obiectele străine ce au intrat în acesta. Nămolul din care a fost alcătuit conține particule magnetice și ar reprezenta un ajutor uriaș în ceea ce privește sistemul medical.

Acesta se poate strecura, cu foarte mare ușurință, prin spațiile extrem de înguste și poate înconjura obiectele mici. Mai mult decât atât, robotul are și proprietăți de autovindecare și, potrivit celor care l-au inventat, este un bun conductor electric ce poate ajuta la interconectarea electrozilor.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Robotul magnetic este alcătuit din particule ce pot fi ingerate

„Scopul final este de a-l folosi ca pe un robot”, a spus co-creatorul slime-bot-ului, Li Zhang, pentru The Guardian, citează Global News.

Alcoolul polivinilic de rășină, detergentul borax și particulele de magneți de neodim sunt componentele principale ale robotului magnetic, iar particulele de magnet sunt detoxificate printr-un strat de siliciu, ceea ce garantează posibilitatea folosirii lor în interiorul organismului uman.

Cu toate că invenția ar putea fi extrem de utilă, oamenii din mediul online s-au dovedit a fi destul de reticenți cu privire la aspectul robotului. „Cred că, mai degrabă, aș prefera ca ceea ce a fost înghițit să treacă în mod natural decât să ingerăm așa ceva”, a scris Dave Walsh pe Twitter.