• Oamenii de știință au descoperit că ciupercile ar putea fi capabile să comunice între ele folosind un vocabular de cel puțin 50 de cuvinte.
  • Oamenii de știință de la Royal Society Open Science au descoperit că modelele de „limbaj” ale ciupercilor bazate pe spike-uri electrice sunt straniu de asemănătoare cu vorbirea umană.
  • Ciupercile sunt capabile să își trimită semnale electrice între ele prin intermediul hifelor.

Oamenii de știință au descoperit că ciupercile ar putea fi capabile să comunice între ele folosind un vocabular de cel puțin 50 de cuvinte.

Oamenii de știință de la Royal Society Open Science au descoperit că modelele de „limbaj” ale ciupercilor bazate pe spike-uri electrice sunt straniu de asemănătoare cu vorbirea umană.

Ciupercile sunt capabile să își trimită semnale electrice între ele prin intermediul hifelor, care sunt niște tendoane lungi și filamentoase pe care organismele le folosesc pentru a explora, iar numărul acestora crește atunci când întâlnesc noi surse de hrană.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Această descoperire sugerează că este posibil ca ciupercile să folosească acest „limbaj” pentru a se anunța reciproc despre noi surse de hrană sau despre răniri.

Adam Adamatsky, un informatician de la Laboratorul de calcul neconvențional de la Universitatea din vestul Angliei, a studiat patru specii de ciuperci: enoki, split gill, ghost și ciupercile omidă.

El a introdus electrozi mici în substraturile colonizate de hifele ciupercilor și apoi a procedat la înregistrarea activității electrice a acestora.

Datele au arătat că vârfurile electrice se produceau adesea în grupuri care semănau cu un vocabular uman de până la 50 de cuvinte.