• Securitatea cibernetică va fi bazată în viitor nu pe parole, ci pe chei fizice cu care ne putem loga pe dispozitivul de care avem nevoie.
  • Adoptarea passkey-urilor va lua timp, dar Microsoft, Apple, Google și Amazon au anunțat deja sprijinul lor pentru noul sistem.
  • Android 14 și Windows 11 vor fi pregătite pentru adoptearea tehnologiei passkey pentru identificarea utilizatorilor și a conturilor acestora.

Securitatea e importantă în tehnologie, iar de peste 30 de ani, se bazează pe parole. Ba le uităm, ba trebuie să le schimbăm la intervale regulate, oricum, sunt enervante. Dar încet-încet, ele sunt înlocuite da așa-numitele chei-parole, adică passkeys.

Pass-keys sunt o înglobare a tuturor cercetătorilor tehnologice în dispozitive pe care le foloseam și până acum. Fiecare dintre noi folosim mai multe astfel de dispozitive – smartphone-uri, tablete, laptop-uri. Pe unele dispozitive ne logăm cu amprentă sau cu conturul facial.

Prin această nouă tehnologie, dacă ne logăm, de exemplu, pe smartphone cu amprenta, atunci vom putea folosi toate celelalte dispozitive care ne stau la dispoziție.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

​Citește și