• Programată inițial să decoleze în urmă cu mai bine de o lună, misiunea a fost amânată de trei ori după ce inginerii au descoperit niveluri potențial nesigure de vapori corozivi de hidrazină.
  • Tehnicienii NASA și SpaceX au inspectat îndelung racheta înainte de a da în cele din urmă undă verde.
  • Alte experimente în drum spre ISS vor examina efectele îmbătrânirii asupra reparației celulare și vor cerceta dacă aceste efecte pot fi inversate la astronauți după ce aceștia se întorc pe Pământ.

SpaceX a lansat cea de-a 25-a misiune cargo către Stația Spațială Internațională, transportând peste 2.630 de kilograme de provizii, împreună cu echipamente pentru cercetările NASA privind schimbările climatice.

Misiunea de aprovizionare, denumită CRS-25, a decolat de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9. După doar 2,5 minute de zbor, prima treaptă a rachetei s-a desprins, aterizând în siguranță, în poziție verticală, cinci minute mai târziu, pe nava dronă A Shortfall of Gravitas a companiei SpaceX, în Oceanul Atlantic. A doua treaptă a rachetei a continuat să urce pe orbită, propulsându-se pe sine și pe nava de reaprovizionare Dragon, fără echipaj, montată pe botul său.

Se așteaptă ca nava Dragon să ajungă încet din urmă ISS. După ce Dragon se va andoca cu laboratorul orbital, astronauții vor descărca încărcătura utilă a capsulei, care include alimente proaspete și provizii, precum și echipamente științifice pentru zecile de investigații științifice active de pe ISS.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Una dintre cele mai voluminoase și mai importante livrări ale misiunii este echipamentul pentru investigarea surselor de praf mineral de la suprafața Pământului. Odată fixat pe exteriorul ISS, acest experiment va scana Pământul pentru a studia modul în care praful din regiunile aride se deplasează pe vânt și afectează clima.