• Misiunea de joi, de a livra mai mulți sateliți de bandă largă Starlink în spațiu, va avea loc la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California.
  • SpaceX s-ar putea confrunta cu o anumită concurență din partea a două noi companii, Relativity Space și Impulse Space.
  • Scopul lui Musk este ca oamenii să ajungă pe Lună și pe Marte la bordul unei rachete Starship, făcând din oameni o specie interplanetară.

Atunci când o rachetă Falcon 9 va fi lansată joi, SpaceX va fi trimis 32 de vehicule în spațiu în 2022 – depășind recordul anual precedent de 31 de lansări pe care l-a stabilit în 2021. SpaceX are planificate multe alte lansări: Compania de zboruri spațiale comerciale cu sediul în California este pe cale să lanseze 50 de rachete în acest an, aproape una pe săptămână.

Pe 17 iulie, SpaceX a finalizat o lansare a 53 de sateliți de bandă largă Starlink prin intermediul uneia dintre rachetele sale Falcon 9. Aceasta a marcat cea de-a 31-a misiune de succes din acest an și cea de-a 13-a lansare folosind aceeași etapă a rachetei Falcon 9. SpaceX a trimis, de asemenea, cele mai multe rachete de propulsie în spațiu în acest an. Concurentul american al SpaceX, United Launch Alliance, cu sediul în SUA, a efectuat aproximativ o lansare la fiecare 64 de zile.

De asemenea, SpaceX lansează mai des decât agențiile spațiale naționale. China a planificat să fie lider în materie de lansări de rachete, cu un obiectiv ambițios de 60 de zboruri în 2020. De atunci, a depus eforturi pentru a atinge acest obiectiv, dar, până în prezent, a finalizat doar 24; țara afirmă că are programate peste 50 de lansări în 2022. Între timp, NASA a planificat alte opt misiuni, printre alte proiecte, până la sfârșitul anului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

SpaceX își respectă promisiunea de a recicla rachete. Reutilizarea pieselor de rachete a făcut ca pregătirea lansărilor să fie mai rapidă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru companie. Racheta Falcon 9 va folosi propulsoare care au fost recondiționate cu săptămâni și luni înainte de următoarea misiune.