SpaceX ar putea doborî săptămâna aceasta un record de lansare de rachete

spacex

spacex

Atunci când o rachetă Falcon 9 va fi lansată joi, SpaceX va fi trimis 32 de vehicule în spațiu în 2022 – depășind recordul anual precedent de 31 de lansări pe care l-a stabilit în 2021. SpaceX are planificate multe alte lansări: Compania de zboruri spațiale comerciale cu sediul în California este pe cale să lanseze 50 de rachete în acest an, aproape una pe săptămână.

Pe 17 iulie, SpaceX a finalizat o lansare a 53 de sateliți de bandă largă Starlink prin intermediul uneia dintre rachetele sale Falcon 9. Aceasta a marcat cea de-a 31-a misiune de succes din acest an și cea de-a 13-a lansare folosind aceeași etapă a rachetei Falcon 9. SpaceX a trimis, de asemenea, cele mai multe rachete de propulsie în spațiu în acest an. Concurentul american al SpaceX, United Launch Alliance, cu sediul în SUA, a efectuat aproximativ o lansare la fiecare 64 de zile.

De asemenea, SpaceX lansează mai des decât agențiile spațiale naționale. China a planificat să fie lider în materie de lansări de rachete, cu un obiectiv ambițios de 60 de zboruri în 2020. De atunci, a depus eforturi pentru a atinge acest obiectiv, dar, până în prezent, a finalizat doar 24; țara afirmă că are programate peste 50 de lansări în 2022. Între timp, NASA a planificat alte opt misiuni, printre alte proiecte, până la sfârșitul anului.

SpaceX își respectă promisiunea de a recicla rachete. Reutilizarea pieselor de rachete a făcut ca pregătirea lansărilor să fie mai rapidă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru companie. Racheta Falcon 9 va folosi propulsoare care au fost recondiționate cu săptămâni și luni înainte de următoarea misiune.

Exit mobile version