• Reţeaua este construită de unitatea Starshield a SpaceX.
  • Contractul are valoarea de 1,8 miliarde de dolari și a fost semnat în 2021 cu National Reconnaissance Office (NRO).
  • Dacă va avea succes, sursele au spus că programul va avansa semnificativ capacitatea guvernului şi armatei SUA de a identifica rapid potenţiale ţinte aproape oriunde pe glob.

SpaceX construieşte o reţea de sute de sateliţi spion în baza unui contract secret cu o agenţie de informaţii din SUA, au declarat cinci surse familiare cu programul, demonstrând aprofundarea legăturilor dintre compania spaţială a antreprenorului miliardar Elon Musk şi agenţiile de securitate naţională, transmite Reuters.

Reţeaua este construită de unitatea Starshield a SpaceX, în baza unui contract de 1,8 miliarde de dolari semnat în 2021 cu National Reconnaissance Office (NRO), o agenţie de informaţii care gestionează sateliţii spion, au spus sursele.

Planurile arată amploarea implicării SpaceX în proiectele militare şi de informaţii din SUA şi ilustrează o investiţie mai profundă a Pentagonului în sisteme vaste de sateliti pe orbita joasă a Pământului, menite să sprijine forţele terestre.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Dacă va avea succes, sursele au spus că programul va avansa semnificativ capacitatea guvernului şi armatei SUA de a identifica rapid potenţiale ţinte aproape oriunde pe glob.

Citește și