• Doi cetăţeni chinezi sunt acuzați în SUA de activităţi de spionaj cibernetic
  • Cei doi sunt acuzaţi că au sustras informaţii despre proiecte de armament şi despre dezvoltarea unor medicamente
  • Au fost atacate cibernetic firme din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Australia şi Belgia

SUA au acuzat doi hackeri chinezi că au lucrat pentru guvernul Chinei cu scopul de a face activităţi de spionaj cibernetic asupra unor firme din domeniul apărării şi a unor proiecte medicale de cercetare a coronavirusului, scrie Bloomberg. Vizate au fost companii din 11 țări, printre care SUA, Marea Britanie și Germania.

Marți, departamentul american de Justiţie i-a pus sub acuzare pe cei doi chinezi, Li Xiaoyu şi Dong Jiazhi. Ei au participat la o campanie de spionaj cibernetic care a durat câţiva ani, pentru a sustrage informaţii despre proiecte de armament, despre dezvoltarea unor medicamente şi a unor coduri de surse software, în valoare de sute de milioane de dolari. În plus, cei doi sunt acuzaţi că au colaborat cu Ministerul Securităţii din China (MSS), un serviciu de spionaj.

„Li și Dong, foști colegi de clasă la un colegiu de inginerie electrică din Chengdu, China, și-au folosit cunoștințele tehnice pentru a pirata rețelele mai multor companii care se ocupă cu tehnologie, inginerie civilă și industrială, dispozitive medicale, dezvoltare de software pentru jocuri video, energie solară și farmaceutice“, se arată în document.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Documentul de inculpare nu oferă detalii despre firmele atacate, menționând doar că acestea erau din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Australia şi Belgia.