• Taiwan intenţionează să coopereze cu trei ţări din Europa pentru producerea de semiconductori.
  • Taiwanul caută soluţii să îşi extindă producţia de cipuri, foarte căutate la nivel internaţional.
  • Investiţia va transforma regiunea de est şi centrală a continentului într-un important centru tehnologic.

Penuria de cipuri a dus la închidere temporară a multor linii de producţie auto din întreaga lume, inclusiv fabricele Dacia şi Ford din România, şi a perturbat grav producţia de electronice de larg consum, relatează Reuters.

Kung Ming-hsin, care conduce Consiliul Naţional de Dezvoltare din Taiwan, a declarat reporterilor în urma vizitei sale în Slovacia, Republica Cehă şi Lituania luna trecută că toate cele trei ţări au menţionat că doresc să lucreze cu Taiwan.

Taiwan va înfiinţa grupuri de lucru cu cele trei ţări pentru a pune la punct o cooperare în producţia de cipuri şi va acorda burse pentru pregătirea tehnică a viitorilor angajaţi.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

„Întregul lanţ de aprovizionare cu semiconductori este enorm. Multe ţări pot juca roluri diferite”, a spus Kung.

Taiwan a fost dornic să-şi exprime recunoştinţa celor trei ţări pentru donaţiile lor de vaccinuri COVID-19 şi, de asemenea, pentru sprijinul Lituaniei şi Republicii Cehe, în timp ce Taiwanul se confrunta cu o presiune politică crescândă din partea Chinei.

Nici UE şi nici statele sale membre nu au legături diplomatice formale cu Taiwanul, revendicat de China, dar Taipei a căutat să-şi consolideze relaţiile cu blocul, subliniind valorile comune ale libertăţii şi democraţiei.

Comisia Europeană a propus o legislaţie pentru a stimula producţia de cipuri şi a optat pentru implicarea Taiwanului.