• Inteligența artificială are mai mult succes în percepția anumitor state slab dezvoltate decât a celor prospere.
  • Procentele unui sondaj arată că 76% din saudiți, 71% din indieni și 70% din peruvieni au încredere în IA.
  • În SUA, doar 35% dintre americani au încredere în inteligența artificială.

Un sondaj făcut în 28 de țări arată că țările mai dezvoltate sunt mai sceptice când vine vorba de inteligența artificială decât cele mai puțin dezvoltate.

Un procent de 78% din chinezi cred că aduce multe beneficii. Ei deja folosesc această tehnologie.
La fel și 76% din saudiți, 71% din indieni și 70% din peruvieni.

În vest, oamenii nu au aceeași părere – doar 35% dintre americani au încredere în inteligența artificială, iar în Olanda, procentul e de numai 33%.

Canadienii cred și mai puțin în beneficiile ei – doar 32% din oameni. Francezii sunt în frunte la neîncredere – doar 31% din ei văd beneficiile inteligenței artificiale.

„Studiile spun chestia asta. Acum, cred că are legătură cu adopția lucrurilor noi și a inovațiilor. Și legat de cripto, de exemplu, blockchain sau inteligența artificială, dacă e să o numim așa, fiindcă, părerea mea este că e încă prematur să spunem «artificial intelligence», încă nu există chiar așa, adică tehnic vorbind. Dar cred că are legătura cu chestia asta. Adopția se întâmplă în primul rând în țările mai subdezvoltate. Acum nu zic că Arabia Saudită sau China sunt subdezvoltate, dar în partea vestică cumva oamenii sunt foarte obișnuiți cu un nivel de trai ridicat și lucrurile pot să pară „boring” (n.r. plictisitoare) pentru ei sau nu mai sunt chiar așa de entuziasmați de lucrurile noi.”, a explicat co-fondatorul Tokhit, Andrei Ureche, în cadrul emisiunii ȘTIU.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Inteligența artificială (IA) desemnează un sistem sau o mașină care imită inteligența umană, pentru a efectua diverse activități, și care se pot îmbunătăți iterativ pe baza informațiilor pe care le colectează.