• Cei mai căutați sunt programatorii, care sunt plătiți și cu 10. 000 de dolari pe proiect.
  • Malta, Estonia și Lituania sunt printre țările care au reglementat și investit în dezvoltatrea blockchain.
  • Companiile care folosesc tehnologi blockchain au crescut cu 41% în ultimii ani.

Tehnologia blockchain ar putea genera, în următorii opt ani, 40 de milioane de locuri de muncă, la nivel global, arată o analiză a start-up-ului Stakeborg, bazată pe datele Pwc.

Companiile care folosesc blockchain au crescut cu 41% în ultimii ani. Tehnologia este folosită în industria financiară, deorece este mai sigură, transparentă și implică costuri mai mici, explică Alex Hobincu, expert în această tehnologie.

Cei mai căutați sunt programatorii, care sunt plătiți și cu 10. 000 de dolari pe proiect.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deși nu avem cursuri sau ore de cercetare în acest domeniu, țara noastră ar putea fi principalul furnizor de specialiști în această tehnologie, crede Ionuț Budișteanu, programatator și expert în blockchain.

Malta, Estonia și Lituania sunt printre țările care au reglementat și investit în dezvoltatrea tehnologiei de acest tip.

Marius Morra, cofondator al celei mai mari platforme de crypto exchange din România, susține că, în următoarea perioadă, tehnologia blockchain va fi folosită chiar și în sectorul guvernamental, nu doar în cel privat.

Tehnologia Blockchain are la bază un sistem în care o evidență a tranzacțiilor efectuate în bitcoin sau în altă criptomonedă este păstrată pe mai multe calculatoare, care sunt conectate într-o rețea peer-to-peer.