• El a spus că nu există nicio scuză bună pentru lipsa femeilor în acest sector.
  • Metaversul este conceptul de lumi virtuale întregi – iar marile companii de tehnologie investesc masiv în el.
  • Deloitte Global estimează că firmele mari de tehnologie la nivel mondial vor ajunge la o reprezentare globală de aproape 33% a femeilor în forța lor de muncă în 2022.

Directorul general al Apple, Tim Cook, spune că încă nu sunt suficiente femei la masa negocierilor în cadrul companiilor de tehnologie din lume, inclusiv în cadrul companiei sale.

Într-un interviu în exclusivitate pentru BBC, Cook a declarat că tehnologia nu va atinge nici pe departe ceea ce ar putea atinge fără o forță de muncă mai diversă. El a spus că nu există nicio scuză bună pentru lipsa femeilor în acest sector.

De asemenea, a spus că, în opinia sa, realitatea augmentată (AR) și conceptul de Metaverse sunt profunde. În viitor, oamenii se vor întreba cum am trăit fără AR. Investim o tonă în acest spațiu”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Realitatea augmentată este un amestec de conținut digital și lumea reală – un exemplu foarte simplu ar putea fi folosirea telefonului pe camera foto pentru a introduce mobilier virtual înainte de a-l cumpăra, pentru a vedea cum ar putea arăta în casa ta. Metaversul este conceptul de lumi virtuale întregi – iar marile companii de tehnologie investesc masiv în el, nu în ultimul rând Meta, fostul Facebook, care și-a schimbat numele pentru a reflecta noua sa prioritate.

Apple tocmai și-a lansat programul de dezvoltare a fondatorilor pentru femeile fondatoare și creatoare de aplicații din Marea Britanie. Cred că esența tehnologiei și efectul acesteia asupra umanității depinde de prezența femeilor la masă, spune Cook.

Tehnologia este un lucru extraordinar care va realiza multe lucruri, dar dacă nu ai la masa de discuții opinii diverse care lucrează la ea, nu ajungi să ai soluții grozave. El a declarat că, deși companiile, inclusiv a sa, au făcut progrese în ceea ce privește diversitatea, nu există nicio scuză bună pentru ca sectorul tehnologic să nu angajeze mai multe femei.

Apple a avut 35% personal feminin în SUA în 2021, potrivit propriilor cifre privind diversitatea. În 2014, a lansat kitul său original Apple Health Kit fără un dispozitiv de urmărire a menstruației – ceea ce a dus la acuzații că aceasta a fost o omisiune datorată prejudecăților masculine în rândul dezvoltatorilor săi.

Deloitte Global estimează că firmele mari de tehnologie la nivel mondial vor ajunge la o reprezentare globală de aproape 33% a femeilor în forța lor de muncă în 2022, în medie – cu 25% ocupând roluri tehnice. Una dintre provocările cu care se confruntă sectorul este lipsa fetelor care aleg să urmeze disciplinele științifice, tehnice, inginerești și matematice la școală.