• Criptomoneda CTP este un proiect al unor antreprenori din Craiova.
  • Platforma urmează să vândă NFT-uri făcute de artiști români.
  • „Captain Planet” le dă ONG-urilor de mediu 25% din venituri.

„Captain Planet” salvează pământul. Varianta lui românească are superputeri în pas cu timpurile moderne: criptomonedele și NFT-urile.

Trei antreprenori din Craiova aduc în lumea cripto o monedă românească dedicată protejării mediului. Criptomoneda „Captain Planet” este dezvoltată pe blockchainul românesc Elrond. Proiectul vizează o platformă ce pune la dispoziția ONG-urilor spații ca să-și poată vinde propriile produse, dar poți cumpăra doar cu moneda „Captain Planet”.

Apa, în viața reală, reprezintă viața. În lumea crypto, reprezintă lichiditate. De acolo s-a creat o monedă water. În câteva zile s-au creat și celelalte elemente. Iar noi am vrut să prindem acest trend și să creăm moneda „Captain Planet”. După cum știți, ați văzut desenele animate, „Captain Planet” e format din toate elementele”, a spus cofondatorul Longin Voicescu.

Atuul criptomonedei românești este „meme request”, susține Longin Voicescu, co-fondator al companiei.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Acum lucrează la un Marketplace – piața virtuală unde să vândă NFT-uri făcute din meme-uri. La desenarea modelelor lucrează artiști români – Asociația artiștilor din România a semnat un acord cu creatorii de platforme.

Reprezentanții companiei au declarat că va da ONG-urilor 25% din veniturile platformei. Reprezentanții proiectului s-au implicat în mai multe cauze umanitare, printre care, cel mai recent, au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni.

Moneda nu poate fi cumpărată, deocamdată, dar fanii abia asteaptă.

Am urmărit îndeaproape tot ce se întâmplă cu această monedă, până la pre-sale (n.red. înainte de vânzare) și am constatat că are niște proiecte interesante. Proiecte care ajută mediul de afaceri, ajută ONG-urile și mediul în care trăim. Asta m-a făcut să cred în această monedă și s-o achiziționez”, a spus antreprenorul Marius Bănică.