• Săptămâna trecută contul oficial de Twitter al lui Mastodon a fost suspendat fără a fi încălcat nici o regulă a rețelei de socializare.
  • Nici compania, nici proprietarul ei, Elon Musk, nu au dat indicii cu privire la motivul pentru care au luat această decizie.
  • În plus, Elon Musk a dezbătut pe Twitter dacă ar trebui să continue să conducă rețeaua de socializare printr-un sondaj.

Săptămâna trecută contul oficial de Twitter al lui Mastodon a fost suspendat fără a fi încălcat nici o regulă a rețelei de socializare. Nici compania, nici proprietarul ei, Elon Musk, nu au dat indicii cu privire la motivul pentru care au luat această decizie, totuși, în acest weekend lucrurile s-au schimbat și Twitter Support a publicat un thread în care a dat motivele.

„Recunoaștem că mulți dintre utilizatorii noștri sunt activi și pe alte rețele sociale. Cu toate acestea, nu vom mai permite promovarea gratuită a anumitor rețele sociale pe Twitter. Mai exact, vom elimina conturile create cu unicul scop de a promova alte platforme sociale și conținutul care include linkuri sau nume de utilizator către următoarele rețele sociale: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr și Post.”

La câteva ore după publicarea acestei declarații, compania pare să fi revenit asupra deciziei și a șters-o. De fapt, aceștia au returnat contul Mastodon proprietarilor săi, care au mers atât de departe încât au răspuns la tweet pe Twitter Support înainte ca acesta să fie șters.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Antreprenorul ar putea renunța la funcția de CEO al Twitter

În plus, Elon Musk a dezbătut pe Twitter dacă ar trebui să continue să conducă rețeaua de socializare printr-un sondaj. Potrivit antreprenorului, el va respecta decizia care a ieșit majoritară în sondaj. Mai exact, printr-un tweet, el întreba dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al Twitter. În momentul de față, cu patru ore înainte de încheierea perioadei de votare, 56,8% sunt în favoarea demisiei sale de la conducerea companiei, iar 43,2% doresc ca acesta să rămână în funcție.

Având în vedere rezultatele sondajului, Musk a făcut aluzie la celebra zicală ai grijă ce-ți dorești, pentru că s-ar putea să primești”. Magnatul a precizat că nu caută un CEO, ci un director care să fie capabil să țină Twitter în viață”. Trebuie să-ți placă foarte mult durerea”, a avertizat miliardarul. Există o capcană: trebuie să-ți investești economiile de-o viață în Twitter, care din luna mai se află pe calea cea mai rapidă spre faliment. Nimeni nu vrea slujba care ar ține Twitter în viață cu adevărat. Nu există un succesor”, a declarat el într-un tweet public.

Aceasta nu va fi prima dată când Musk ia o decizie pe baza rezultatelor unui sondaj. Recent, a făcut același lucru cu posibila revenire a fostului președinte american Donald Trump pe platformă. În plus, proprietarul Twitter a anunțat că va exista, de asemenea, un vot pentru schimbări majore de politică pe rețea”. În timp ce Musk joacă de-a democrația pe Twitter, mai multe conturi de pe rețeaua de socializare continuă să fie suspendate de săptămâna trecută. Valul de închideri de profiluri a început cu contul care a scris pe Twitter despre mișcările cu avionul privat ale magnatului și a continuat cu utilizatorii care au criticat puternic deciziile acestuia.