• Amestecul A.I.-conic” al Kaffa Roastery din Helsinki va fi lansat săptămâna aceasta în Finlanda.
  • Fondatorul Kaffa Roastery, Svante Hampf, a declarat că cei doi parteneri au dorit să testeze modul în care Inteligența Artificială și diferitele sale instrumente ar putea fi de ajutor în prăjirea cafelei.
  • Hampf a recunoscut că a fost surprins de faptul că A.I. a ales, oarecum ciudat” să realizeze amestecul din patru tipuri diferite de boabe de cafea.

O prăjitorie artizanală din capitala Finlandei a introdus un amestec de cafea dezvoltat prin Inteligență Artificială, în cadrul unui test prin care se speră că tehnologia poate ușura volumul de muncă într-un sector care, în mod tradițional, se mândrește cu munca manuală, scrie Trib Live.

Amestecul A.I.-conic” al Kaffa Roastery din Helsinki va fi lansat săptămâna aceasta în Finlanda, o națiune nordică de 5,6 milioane de locuitori care consumă cea mai multă cafea din lume, cu 12 kilograme pe cap de locuitor anual, potrivit Organizației Internaționale a Cafelei. Amestecul – un amestec cules de A.I. cu patru tipuri de boabe, dominat de catifelatul Fazenda Pinhal din Brazilia – este rezultatul final al unui proiect comun al Kaffa, a treia cea mai mare prăjitorie de cafea din Finlanda, și al companiei locale de consultanță AI Elev.

Folosindu-se de modele asemănătoare cu ChatGPT și Copilot, AI-ul a fost însărcinat să creeze un amestec care să se potrivească în mod ideal gusturilor pasionaților de cafea, depășind limitele combinațiilor convenționale de arome”, a declarat Elev.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

Fondatorul Kaffa Roastery, Svante Hampf, a declarat sâmbătă pentru The Associated Press că cei doi parteneri au dorit să testeze modul în care Inteligența Artificială și diferitele sale instrumente ar putea fi de ajutor în prăjirea cafelei, o meserie artizanală tradițională foarte apreciată în Finlanda.

Practic, am dat descrieri ale tuturor tipurilor noastre de cafea și a aromelor lor către A.I. și am instruit-o să creeze un nou amestec interesant”, a spus Hampf, în timp ce prezenta „A.I.-conic” la Festivalul cafelei de la Helsinki, care reunește anual prăjitorii și pasionații de cafea. Pe lângă faptul că a venit cu amestecul ales de boabe din Brazilia, Columbia, Etiopia și Guatemala, A.I. a creat eticheta pachetului de cafea și o descriere detaliată a gustului, spunând că „AI-conic” este un amestec bine echilibrat de dulceață și fructe coapte”.

Hampf a recunoscut că a fost surprins de faptul că A.I. a ales, oarecum ciudat” să realizeze amestecul din patru tipuri diferite de boabe de cafea, în loc de două sau trei, cum se întâmplă de obicei, ceea ce permite o distincție în ceea ce privește gustul între aromele de origini diferite. După prima prăjire de probă și testarea în orb, experții în cafea de la Kaffa au fost de acord, totuși, că amestecul asistat de tehnologie a fost perfect și că nu a fost nevoie de ajustări umane.

Citește și