• Elon Musk e în competiție directă cu Arabia Saudită în dezvoltarea roboților.
  • Robotul Muhammed a atins spatele unei reporterițe de știri.
  • Sara a fost proiectat și programat să nu discute subiecte sensibile precum sexul și politica.

Elon Musk e în competiție directă cu Arabia Saudită în dezvoltarea roboților. După ce l-au prezentat acum câteva săptămâni pe Muhammed, dezvăluie un nou membru al familiei de umanoizi, Sara. Conform legilor Sharia, acest robot este programat să nu vorbească despre subiecte tabu.

Sara a fost proiectat și programat să nu discute subiecte sensibile precum sexul și politica, în conformitate cu legile Arabiei Saudite, unde femeilor le este interzis să discute despre aceste subiecte în public. Totuși, Arabia Saudită e în centrul atenției acum în ceea ce privește dezvoltarea roboților umanoizi. Au prezentat un nou membru al familiei: robotul Sara. Această mișcare vine în urma debutului controversat al robotului masculin, Muhammed. Robotul a atins spatele unei reporterițe de știri.

Cu toate acestea, acest pas ridică întrebări legate de autonomia roboților și limitările libertății de exprimare. Pe viitor, se preconizează că roboții Sara și Muhammed vor juca un rol central în proiecte ambițioase ale Arabiei Saudite, cum ar fi NEOM, un oraș futurist planificat. Acest lucru ridică și mai multe întrebări despre direcția pe care o va lua tehnologia în țară și despre impactul său asupra vieții cotidiene și a valorilor culturale.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Citește și