• O echipă de 19 cercetători din China a creat un nou tool cu inteligență artificială.
  • Tool-ul a reușit să creeze un computer funcțional în doar 5 ore, de 1.000 de ori mai rapid ca omul.
  • Experimentul a fost detaliat în studiul „Pushing the limits of machine design: Automated CPU design with A.I.”.

O echipă de cercetători din China a creat un tool cu inteligență artificială capabil să construiască un computer funcțional în mai puțin de 5 ore. Adică de 1.000 de ori mai rapid decât ar fi fost capabilă o echipă alcătuită doar din oameni.

Sebastian Ujică, editor Aleph News, îți spune mai multe despre acest subiect: ,,Vorbim de un efort semnificativ pentru acest experiment, fiind vorba despre 19 oameni de știință de la 5 instituții diferite. Și iată că au reușit să dezvolte acest tool cu inteligență artificială care poate să creeze un computer într-un mod similar cu felul în care o fac oamenii. Doar că mult mai rapid.

Ce anunță echipa de cercetători?

,,A.I.-ul a depășit procesul manual de programare și verificare dintr-un ciclu de design obișnuit, parte care consumă între 60 și 80% din timpul necesar pentru design-ul unui computer.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

De asemenea, A.I. a făcut și descoperiri pe cont propriu în materie de design al computerelor, precum arhitectura numită Von Neumann, inventată în 1945. Performanța computerului rezultat este modestă în comparație cu unul modern, cercetătorii fiind la nivelul unui Intel 80486 SX din 1991.

Rezultatele acestui experiment au fost publicate în detaliu în «Pushing the limits of machine design: Automated CPU design with AI»” .

Citește și

Cursurile de A.I. de la Stanford s-au dublat în ultimii cinci ani, semn că această tehnologie este în plină expansiune. Ce spun studenții

Fanii tenisului o acuză pe Sorana Cîrstea de transfobie: „Este atât de dezgustător”. Mesajul care a înfuriat comunitatea LGBTQI+

FOTO. Un cercetător a descoperit o comoară de 500.000 de euro în stomacul unui cașalot mort. Este vorba de o substanță rară