• Apple trebuie să permită utilizatorilor din regiune să instaleze magazine de aplicații rivale pe iPhone-urile lor.
  • Altstore PAL este acum disponibil pentru descărcare în UE.
  • Instalarea este destul de ușoară, deși Apple încearcă să descurajeze de numeroase ori utilizatorii să aleagă să instaleze magazinul de aplicații concurent.

Ca urmare a Legii privind piețele digitale a Uniunii Europene, Apple trebuie să permită utilizatorilor din regiune să instaleze magazine de aplicații rivale pe iPhone-urile lor. După un proces îndelungat, care a inclus implementarea diferitelor verificări de securitate, primul magazin de aplicații terțe aprobat de Apple, Altstore PAL, este acum disponibil pentru descărcare în UE, anunță CNET.

Altstore, care a fost lansat miercuri, are un preț de 1,50 euro (plus taxe) pe lună, pentru a compensa noua taxă Apple pentru magazinele de aplicații terțe. Instalarea este destul de ușoară, deși Apple încearcă să descurajeze de numeroase ori utilizatorii să aleagă să instaleze magazinul de aplicații concurent, potrivit unui raport al The Verge.

Odată instalat, utilizatorii vor găsi două aplicații. Prima este Clip, un manager de clipboard pentru iOS care rulează în fundal și salvează clipurile pentru utilizare ulterioară. Aplicația necesită o promisiune lunară Patreon de 1 euro pe lună.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cealaltă aplicație a Altstore, Delta, este un emulator de console Nintendo care poate emula câteva console diferite, inclusiv NES, SNES, Nintendo 64, câteva Game Boys diferite și Nintendo DS. Delta este disponibilă gratuit, ca mulțumire pentru utilizatorii care au plătit pentru a utiliza Altstore. Emulatorul a fost lansat, de asemenea, pe Apple App Store obișnuit. Spre deosebire de iGBA, care a primit startul de la Apple în urmă cu câteva zile, Delta este legitim și ar trebui să rămână pe App Store pe termen lung.

Citește și