• Livrările globale de iPhone ale Apple au scăzut cu aproape 10% în acest trimestru, potrivit unui nou raport de cercetare.
  • Livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8%, în condițiile în care producătorii chinezi de smartphone-uri au livrat mai multe.
  • Samsung a depășit livrările Apple cu 10 milioane de unități în primele trei luni ale anului.

Livrările de iPhone au scăzut cu aproape 10% în primele trei luni ale anului, chiar dacă livrările globale de smartphone-uri au crescut, scrie Business Insider.

Compania sud-coreeană Samsung și-a depășit omologul american cu 10 milioane de unități în primul trimestru, potrivit unui raport publicat luni de compania de cercetare de piață International Data Corporation. Samsung și-a recăpătat poziția de lider ca producător de smartphone-uri cu cele mai mari livrări, titlu pe care l-a pierdut în ultimele trei luni ale anului 2023.

Livrările de iPhone sunt un indicator urmărit îndeaproape, deoarece dispozitivele reprezintă cea mai mare parte a vânzărilor companiei. Compania a vândut iPhone-uri în valoare de 69,7 miliarde de dolari în cele trei luni care s-au încheiat la 31 decembrie, potrivit celui mai recent raport trimestrial al companiei. Serviciile au ocupat locul al doilea, cu 23,1 miliarde de dolari.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Apple se confruntă cu o serie de provocări în acest an. Vânzările de iPhone au scăzut în China, o piață cheie. În ultimele luni, compania a renunțat la un proiect costisitor și lung de un deceniu privind vehiculele electrice și, la fel ca și alte companii Big Tech, Apple a fost recent vizată de un proces antitrust intentat de Departamentul de Justiție al SUA.

Livrările globale de smartphone-uri au crescut pentru al treilea trimestru consecutiv, , cu 7,8% față de anul trecut, semnalând o revenire a industriei în general. Anul trecut, livrările anuale au crescut cu 8,1% față de 2022, când au scăzut sub nivelul din 2013 din cauza cererii slabe și a inflației.

Citește și