• Livrările globale de iPhone ale Apple au scăzut cu aproape 10% în acest trimestru, potrivit unui nou raport de cercetare.
  • Livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8%, în condițiile în care producătorii chinezi de smartphone-uri au livrat mai multe.
  • Samsung a depășit livrările Apple cu 10 milioane de unități în primele trei luni ale anului.

Livrările de iPhone au scăzut cu aproape 10% în primele trei luni ale anului, chiar dacă livrările globale de smartphone-uri au crescut, scrie Business Insider.

Compania sud-coreeană Samsung și-a depășit omologul american cu 10 milioane de unități în primul trimestru, potrivit unui raport publicat luni de compania de cercetare de piață International Data Corporation. Samsung și-a recăpătat poziția de lider ca producător de smartphone-uri cu cele mai mari livrări, titlu pe care l-a pierdut în ultimele trei luni ale anului 2023.

Livrările de iPhone sunt un indicator urmărit îndeaproape, deoarece dispozitivele reprezintă cea mai mare parte a vânzărilor companiei. Compania a vândut iPhone-uri în valoare de 69,7 miliarde de dolari în cele trei luni care s-au încheiat la 31 decembrie, potrivit celui mai recent raport trimestrial al companiei. Serviciile au ocupat locul al doilea, cu 23,1 miliarde de dolari.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Apple se confruntă cu o serie de provocări în acest an. Vânzările de iPhone au scăzut în China, o piață cheie. În ultimele luni, compania a renunțat la un proiect costisitor și lung de un deceniu privind vehiculele electrice și, la fel ca și alte companii Big Tech, Apple a fost recent vizată de un proces antitrust intentat de Departamentul de Justiție al SUA.

Livrările globale de smartphone-uri au crescut pentru al treilea trimestru consecutiv, , cu 7,8% față de anul trecut, semnalând o revenire a industriei în general. Anul trecut, livrările anuale au crescut cu 8,1% față de 2022, când au scăzut sub nivelul din 2013 din cauza cererii slabe și a inflației.

Citește și