• Toată lumea urmărește următorul pas al Isarelului.
  • Attila Șomfalvi: „Oamenii nu erau îngrijorați de atac și nici speriați, au încredere enormă în sistemele lor de apărare”.
  • Dacă Israelul va ataca Iranul, SUA, UK și Franța vor intra și ele în conflict.

Atacă sau nu Israelul? Asta este întrebarea la care toată lumea așteaptă un răspuns. După ce Iranul a lovit noaptea trecută, Israel a promis răzbunare. Aliații îi cer însă lui Netanyahu să nu o facă. Premierul prins însă între ciocan și nicovală: dacă nu atacă, riscă să fie mazilit politic. Dacă atacă, riscă ca un conflict să se transfere într-un război în toată regula și să implice SUA, UK și Franța în luptă, după ce aceste țări au sprijinit Israel noaptea trecută.

Cum s-a simțit acest atac pentru israelieni?

„Vorbim de atmosfera de aseară și azi din Israel, oamenii nu erau îngrijorați de atac și nici speriați, au încredere enorma în sistemele lor de apărare, sunt obișnuiți cu conflictele. Aseară erau la bere, multă lume se plimba prin oraș și azi la fel. Sunt supărați că au închis școlile pentru ca au fost nevoiți să își ia liber, nu înțeleg de ce restaurantele sunt deschise, dar școlile nu. Guvernul nu a transmis către populație mare lucru aseară, armata a avut câteva mesaje liniștitoare. Nu li s-au impus măsuri suplimentare de securitate, viața merge înainte, ca de obicei. Zice că probabil vor ține mult timp Iranul în suspans, acum mingea e în curtea lor, Iranul a făcut mișcarea deja. Nu cred că vom afla vreo decizie în următoarele zile”, a declarat Atilla Șomfalvi, analist politic din Israel pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII