• Macron a inaugurat o nouă uzină de pulbere la Toulouse.
  • Macron: „Efortul este urgent, trebuie să avansăm repede, masiv și durabil”.
  • „Ne-am instalat într-o schimbare geopolitică durabilă”, spune Macron.
  • Producția de tunuri Cesar s-a triplat în ultimul an.

Emmanuel Macron inaugurează o uzină de pulbere pentru obuze, confirmând astfel declarațiile pe care le face de câteva luni. „Industria de armament trebuie să producă mai mult, mai repede și pe termen lung”.

„Efortul este urgent, trebuie să avansăm repede, masiv și durabil”. A fost îndemnul pentru producătorii din industria de apărare, chemați să accelereze tranziția. Tulburările cauzate de războiul din Ucraina și reînarmarea globală necesită un efort „durabil” din partea industriei de apărare pentru a produce din ce în ce mai rapid, a avertizat Emmanuel Macron, în timp ce punea prima piatră a unei fabrici de pulbere de obuze, la Bergerac în Dordogne.

„Ne instalăm pe termen lung într-o schimbare geopolitică, geostrategică, în care industriile de apărare vor avea un rol tot mai mare”, a spus șeful statului în prezența industriașilor din domeniul apărării, pe care îi îndeamnă să accelereze trecerea la o „economie de război”.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Macron: „Efortul” de făcut este „urgent, trebuie să mergem repede, puternic, masiv și durabil”. Lumea despre care vorbim nu se va opri dacă mâine se termină războiul, pentru că există o reînarmare masivă a Rusiei”. Producția de tunuri Cesar, una dintre armele cele mai utile pe frontul ucrainian, s-a triplat în ultimul an iar disuasiunea nucleara s-a dotat cu un nou submarin de ultima generație, livrat săptămână aceasta.

Citește și