• Sirenele s-au auzit toată noaptea în Israel după ce un val de atacuri cu drone și rachete a fost lansat de către Iran.
  • Atacul Iranului a fost condamnat de o lume întreagă.
  • IDF și Netanyahu anunță că dronele și rachetele au fost interceptate fie de sistemele anti-aeriene, fie de avioanele de luptă. Israelul pregătește un răspuns dur, în ciuda descurajării venite dinspre SUA.

Peste 200 de drone și rachete au fost lansate din Iran, iar aliații Hezbollah și Houthi au atacat și ele. Au fost vizate Tel Aviv, Ierusalim și Dimona, orașul din deșert care găzduiește centrala nucleară a Israelului.
IDF spune că 99% din drone și rachete au fost interceptate, iar răspunsul ar putea
avea loc în termen de 24 de ore.

Miroslav Tașcu-Stavre:

„Israelul nu mai are nevoie de o criză suplimentară, are deja o criză importantă de securitate în interiorul statului. Asta va declanșa automat o reacție a unor proxi a Iranului; e vorba de milițiile Hezbollah din gardul Israelului, practic din sudul Libanului. Asta este o variantă care deschide sau poate să deschidă falii care pot să ducă, din păcate, până la implicarea directă a Rusiei. O Rusie care va beneficia sigur pe de o parte de atenția sporită a comunității internaționale pentru ceea ce se întâmplă în Marea Roșie și în Orientul Mijlociu, pentru a-și urmării obiectivele în Ucraina. Așa că asta ar fi îndemnul Statelor Unite. SUA sunt ferm alături de Israel, pentru apărarea Israelului, pentru securitatea Israelului, dar nu încurajează un răspuns care să fie proporțional cu atacul Iranului”, a declarat Miroslav Tașcu-Stavre, expert în relații internaționale pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA