• Autoritățile locale și reprezentanții Comitetului Olimpic au început deja să schimbe imaginea orașului.
  • Transformările au început de câteva luni.
  • Lumea e în general favorabilă închiderii parțiale a traficului, a vegetalizării zonei.

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din acest an, iar autoritățile locale și reprezentanții Comitetului Olimpic au început deja să schimbe imaginea orașului pentru ca acesta să ofere cadrul perfect pentru desfășurarea olimpiadei.

Transformările au început de câteva luni. După renovarea fântânilor și porților de la intrarea în Tuileries, piața, cândva un giratoriu gigantic pentru automobile, și-a închis traficul in partea de est , mai întâi pentru a găzdui o zonă de fani în timpul Cupei Mondiale de Rugby și acum pentru a se pregăti pentru infrastructura a ceea ce va deveni, în timpul Jocurile Olimpice de la Paris 2024, locul de desfășurare a sporturilor urbane.

După concurs, primăria plănuiește să perpetueze această „semipietonizare ” pentru a „restabili legătura dintre bulevardul Champs-Élysées și grădina Tuileries” și pentru a revegetaliza acest spațiu mineral, un adevărat cuptor pe timpul verii.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

La aceste provocări va trebui să răspundă comisia specială comandată de Anne Hidalgo. Adunarea experților reunește arhitecți, istorici, cercetători, actori culturali, oameni politici și economiști. Iar concluziile vor fi prezentate pe 4 iunie.

Părerile sunt împărțite. Lumea e în general favorabilă închiderii parțiale a traficului, a vegetalizării zonei. Piața este impresionantă că mărime și încărcată de istorie, are vedere până la Turnul Eiffel și Arcul de triumf și într-adevăr, așa cum este acum pare cam goală. „Orașul are nevoie de prospețime”, spun riveranii. Așadar, în curând veți vedea Place de Concorde complet transformata, o veți putea parcurge la pas și vă veți putea odihni la umbra copacilor.

Citește și