• Apple şi-a avertizat utilizatorii din India şi din alte 91 de ţări că sunt posibile victime ale unui „atac mercenar de spyware”.
  • Compania a descoperit că atacatorii au încercat să „compromită de la distanţă iPhone-urile”.
  • Producătorul iPhone a trimis notificări de ameninţare de acest tip de mai multe ori pe an începând din 2021.

Apple şi-a avertizat utilizatorii din India şi din alte 91 de ţări că sunt posibile victime ale unui „atac mercenar de spyware”, potrivit unui e-mail de notificare trimis utilizatorilor vizaţi.

Compania a descoperit că atacatorii au încercat să „compromită de la distanţă iPhone-urile”, a precizat Apple în e-mailul de notificare văzut de Reuters.

Atacurile de tip mercenary spyware sunt rare şi mult mai sofisticate decât activităţile obişnuite ale infractorilor cibernetici sau programele malware, potrivit e-mailului de notificare citat.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Producătorul iPhone a trimis notificări de ameninţare de acest tip de mai multe ori pe an începând din 2021, se arată în e-mailul de notificare, adăugând că a notificat până în prezent utilizatori din peste 150 de ţări.

În octombrie 2023, unii legislatori indieni au distribuit pe reţelele de socializare capturi de ecran ale unei notificări care citează producătorul iPhone: „Apple crede că sunteţi ţinta unor atacatori sponsorizaţi de stat care încearcă să compromită de la distanţă iPhone-ul asociat cu ID-ul dvs. de Apple”.

Compania a declarat atunci că nu a atribuit notificările de ameninţare „niciunui atacator specific sponsorizat de un stat”.

Citește și