• Canalul Al-Aqsa al Hamas a publicat o înregistrare a momentului în care Ismail Haniyeh a primit vestea morții copiilor și nepoților săi.
  • Haniyeh a declarat că moartea lor nu va influența cu nimic răspunsul Hamas la condițiile Israelului de încetare a focului.
  • Fiul cel mare al lui Haniyeh a confirmat într-o postare pe Facebook că cei trei frați ai săi au fost uciși.

Trei fii ai liderului Hamas, Ismail Haniyeh, au fost uciși miercuri într-un atac israelian din Fâșia Gaza, a raportat Hamas și familia lui Haniyeh, potrivit Reuters.

Armata israeliană a confirmat atacul, descriindu-i pe cei trei fii ca agenți în aripa armată Hamas. Cei trei fii, Hazem, Amir și Mohammad, au fost uciși când mașina în care se aflau a fost bombardată în Al-Shati din Gaza, potrivit Hamas. Patru dintre nepoții lui Haniyeh, trei fete și un băiat, au fost de asemenea uciși în atac, potrivit Hamas.

Întrebați despre cei patru nepoți uciși în atac, armata israeliană a spus că „nu există informații disponibile în acest moment”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Haniyeh, care locuiește în Qatar, este reprezentantul diplomatic al Hamas. Locuința sa din Gaza a fost distrusă într-un atac israelian în noiembrie.

„Sângele copiilor mei nu e mai prețios decât cel al poporului nostru”, a spus Haniyeh, care are treisprezece fii și fiice, potrivit surselor Hamas.

Cei trei fii și patru nepoți își vizitau familia în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Fitr în Shati, tabăra lor de refugiați din orașul Gaza, potrivit rudelor.

Hamas a declarat marți că studiază o propunere a Israelului de încetare a focului în războiul din Gaza, care continuă de mai bine de șase luni, dar că este „intransigent” și nu a îndeplinit niciuna dintre cerințele palestinienilor.

„Solicitările noastre sunt clare și specifice și nu vom face concesii cu privire la ele. Inamicul delirează dacă va crede că țintirea fiilor mei, la punctul culminant al negocierilor și înainte ca mișcarea să-și trimită răspunsul, va împinge Hamas să-și schimbe poziția”, a spus Haniyeh.

În a șaptea lună a unui război în care ofensiva aeriană și terestră a Israelului a devastat Gaza, Hamas dorește încetarea operațiunilor militare israeliene și retragerea din enclavă și permisiunea ca palestinienii strămutați să se întoarcă acasă.

Fiul cel mare al lui Haniyeh a confirmat într-o postare pe Facebook că cei trei frați ai săi au fost uciși. „Mulțumesc lui Dumnezeu care ne-a onorat prin martirizarea fraților mei, Hazem, Amir și Mohammad și a copiilor lor”, a scris Abdel-Salam Haniyeh.

Cum a primit vestea Haniyeh

Canalul Al-Aqsa al Hamas a publicat o înregistrare a momentului în care Ismail Haniyeh a primit vestea morții copiilor și nepoților săi.

Citește și