• Elon Musk a recunoscut că folosește două conturi pe X, fostul Twitter.
  • Miliardarul a spus că a folosit pentru scurt timp un cont „de test” în care s-a dat drept copil.
  • Musk a trebuit să depună mărturie într-un proces care susține că CEO-ul ar fi promovat o teorie a conspirației care l-a asociat fals pe Ben Brody, în vârstă de 22 de ani, cu un grup neo-nazist.
  • Brody cere 1 milion de dolari în daune, acuzându-l pe Musk că i-a afectat reputația.

Elon Musk a recunoscut că a folosit două conturi alternative secrete pe X, scrie Business Insider.

Într-un proces intentat împotriva sa, Musk a clarificat că a folosit unele conturi de X, fostul Twitter, în afară de contul său public principal.

În timpul depoziției, avocatul i-a cerut lui Musk să clarifice dacă a folosit un cont de X care i-a fost asociat de către „detectivii amatori” din online. Unii utilizatori de pe X au identificat contul după ce Musk a postat, pe 24 aprilie 2024, un screenshot al platformei X, în care contul suplimentar părea să fie vizibil.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

— Elon Musk (@elonmusk) 24 aprilie 2023

Contul în cauză, @ermnmusk, sub numele „Elon Test”, arată că Musk s-a dat drept copil – aparent fiul său de trei ani.

„Împlinesc în sfârșit 3 ani pe 4 mai!” a postat contul anul trecut, însă postarea a fost ulterior ștearsă, conform HuffPost. De remarcat este că pe 4 mai 2023 a fost și al treilea an aniversar al fiului lui Musk, X AE A-XII.

„Aș vrea să am vârsta necesară să merg în cluburi de noapte. Pare fun”, a mai spus contul într-o altă postare ștearsă, potrivit raportului HuffPost.

Contul are mai puțin de 500 de urmăritori – o picătură într-un ocean în comparație cu contul principal al lui Musk, care are peste 180 de milioane de urmăritori. Contul a postat pe X până recent, chiar marți.

Lui Musk i-a fost prezentată o captură de ecran a contului în timpul depoziției, potrivit HuffPost.

„Nu folosesc acel cont”, a spus Musk în depoziția de pe 27 martie. „Cred că l-am folosit temporar ca un cont de test”.

Musk a spus că folosește în principal două conturi X: cel principal și un cont listat sub numele @babysmoke9000, conform unui transcript al depoziției. Nu e clar dacă numele este o greșeală de tipar, deoarece nu există niciun cont cu acest nume. Totuși, Musk a fost asociat în trecut cu contul @babysmurf9000, care a repostat știri despre Tesla și X, împreună cu un documentar recent în care a apărut Musk.

Musk nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Depoziția a fost publicată luni. Musk a trebuit să depună mărturie într-un proces care susține că a promovat o teorie a conspirației care l-a asociat fals pe Ben Brody, în vârstă de 22 de ani, cu un grup neo-nazist.

Brody a intentat procesul toamna trecută, susținând că Musk a promovat pe X niște postări care l-au identificat fals ca fiind un bărbat implicat într-un conflict izbucnit la un eveniment LGBTQ între două grupuri de extremă dreaptă: Naționaliștii „Rose City” și „Proud Boys”.

Brody cere 1 milion de dolari în daune, acuzându-l pe Musk că i-a afectat reputația.

Citește și