• Tesla își va dezvălui robotaxiul în luna august, a declarat CEO-ul Elon Musk.
  • Producătorul de vehicule electrice plănuiește de mult timp o mașină autonomă.
  • Anul acesta, Tesla a început să lanseze pe scară mai largă software-ul său de asistență pentru șoferi.

Elon Musk a declarat că Tesla va dezvălui mult-așteptatul robotaxi în luna august, anunță Business Insider. „Tesla Robotaxi se va dezvălui pe 8/8″, a declarat el pe X.

Un vehicul de transport autonom a fost un punct de sprijin pentru evaluarea Tesla în ultimii ani, în condițiile în care Musk urmărește caracteristici de autoconducere pentru a crește valoarea mașinilor companiei prin intermediul software-ului.

Acțiunile Tesla au sărit cu peste 3% în tranzacțiile după orele de tranzacționare în urma tweet-ului lui Musk.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

În interviurile anterioare și în teleconferințele cu analiștii, Musk a lăudat software-ul de conducere autonomă completă al Tesla ca având capacitatea de a face ca valoarea mașinilor să crească. (Marjele de profit din industria auto sunt notorii, iar mașinile noi își pierd o mare parte din valoare în momentul în care părăsesc lotul dealerului).

Cu toate acestea, FSD a rămas în faza de testare beta până la începutul acestui an, când Tesla a început să se refere la el ca FSD supravegheat”.

În prezent, software-ul este clasificat ca fiind de nivel doi” într-un standard industrial care variază de la unu la șase. Acest lucru se datorează faptului că FSD necesită încă o supraveghere umană completă și nu este complet autonom.

Alte companii au lansat cu succes versiuni mai avansate de vehicule autonome, cum ar fi divizia Waymo a Alphabet și Cruise, susținută de GM.

La începutul zilei de vineri, Reuters a raportat că Tesla a anulat planurile în jurul unui proiect conex, o mașină electrică mai ieftină, pentru a pune mai multe resurse în spatele robotaxiului. Reuters minte (din nou)”, a scris Musk pe X după raport.

Citește și