• Inteligența artificială face selfie-urile să devină istorie.
  • Aplicația Lensa AI a acaparat în ultimele săptămâni toate paginile de social media.
  • De la influenceri, vedete, adolescenți și până la antreprenori sau politicieni, toți și-au transformat pozele în avatare cu ajutorul acestei aplicații.

Inteligența artificială face selfie-urile să devină istorie. Aplicația Lensa AI a acaparat în ultimele săptămâni toate paginile de social media.

De la influenceri, vedete, adolescenți și până la antreprenori sau politicieni, toți și-au transformat pozele în avatare cu ajutorul acestei aplicații.

Efectul este fascinant, însă specialiști spun că politica de confidențialitate aplicată îi expune pe cei care o folosesc. Odată ce încarci fotografiile tale, cele digitale generate, practic portretul tău sub formă grafică, devine al companiei.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cât de mare este pericolul, în comparație cu experiența pe care ți-o oferă, îți spune Alex Panait, expert în cybersecurity

Din punctul meu de vedere oamenii care au citit acele condiții s-au agitat degeaba, o să explic și din ce cauză.

În momentul în care cineva folosește această aplicație, cu siguranță, acele persoane care folosesc aplicația sunt și persoane care își pun datele pe Facebook.

În momentul în care ei și-au dat de bună voie pe internet acele poze, aceste poze pot fi folosite de absolut oricine are acces la ele.

Iar aici, când vine vorba de datele pe care le punem în aplicațiile de AI ca să genereze diferite rezultate cu datele noastre, trebuie să ne raportăm și la datele pe care le punem în altă aplicație. Automat în momentul în care punem ceva în online, datele acelea nu mai sunt sigure.” , conchide Alex Panait, expert în cybersecurity.