• Elis Regina a reapărut într-o reclamă făcută cu ocazia aniversării a 70 de ani a firmei VW în Brazilia.
  • Procesarea imaginilor au necesitat 2400 de ore de muncă, prin care VW a dorit să realizeze un moment unic.
  • Criticii spun că inteligența artificială nu ar trebui folosită pentru recrea persoane decedate.

O reclamă auto a readus la viață o vedetă braziliană decedată în 1982, la doar 36 de ani. Cu ajutorul inteligenței artificiale, Elis Regina cânta un duet cu fiica sa. Mulți brazilieni s-au emoționat dar alții consideră că această reclamă ridică probleme de etică, scrie The Guardian.

Balazs Barabas, editor Aleph News, îți spune cum a reapărut Elis Regina, decedată acum 40 de ani.

,,Elis Regina a apărut într-un clip video care a fost creat în decurs de 2400 de ore folosind inteligența artificială. Acest clip celebrează 70 de ani de prezență în Brazilia a firmei Volkswagen. Milioane de brazilieni, printre care și soția președintelui Lula, Rosangela ‘Janja’ da Silva, s-au declarat profund emoționați revăzând-o pe Elis Regina. Să spunem că ea figurează în acest clip cântând un duet împreună cu fiica sa Maria Rita, tot cântăreață care este în viață și este foarte celebră în Brazilia.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Care este problema cu această reclamă, mai exact?

Unii par să aprecieze această revenire nostalgică la cântăreața decedată, cum ar fi prima doamnă a Braziliei, Rosangela Lula da Silva. Ea a reacționat pe Twitter, spunând: ,,7 dimineața aici în Argentina și pur și simplu plâng” , urmat de mai multe emoticoane.

,,Mulți sunt încântați de această reclamă, dar alții au fost foarte revoltați de faptul că Elis Regina, sigur, nu și-ar fi dat acordul pentru această reclamă dacă mai era în viață. Aceasta pentru că fostul Volkswagen a colaborat deschis cu dictatura militară braziliană din anii 1964 – 1985, iar Elis, la acea dată, s-a opus ferm acestei dictaturi.

Evident, a răspuns și Volkswagen, care au spus că au vrut doar să creeze un moment unic care să unească cele două cele mai mari voci din muzica braziliană, deci Elis Regina și Maria Rita, care este un icon contemporan, și astfel s-ar fi făcut un arc peste timp, pe care Volkswagen a vrut să-l celebreze. „

Citește și

Profesorii de la Harvard au descoperit secretul tinereții vesnice

Cele 10 aplicații care îți consumă bateria smartphone-ului, dezvăluite de experții în tehnologie. Motivul pentru care utilizatorii șterg Threads

Ce reguli de circulație trebuie să respecți pentru a fi în siguranță în trafic