• Meta a început în urmă cu un deceniu să investească în inteligența artificială.
  • Investițiile nu s-au concretizat în vreun fel, iar Meta a rămas în urma rivalilor.
  • Acum, Meta promite să implementeze A.I. în platformelor lor, de la Facebook la Instagram.

Când vorbești de inteligența artificială, primele companii care îți vin în minute sunt OpenAI, Microsoft sau Google. Nicidecum Meta. Asta deși Mark Zuckerberg a fost printre primii care a început să investească în A.I., scrie Wall Street Journal.

„În urmă cu un deceniu, Meta a decis că inteligența artificială o să fie o prioritate pentru companie. Și o parte din ceea ce au făcut a fost să recruteze cercetători de elită în acest domeniu pentru a ajuta la pornirea eforturilor Meta” spune Salvador Rodriguez, jurnalist Wall Street Journal.

Toate proiectele Meta legate de A.I. nu au trecut de acest stadiu, de proiect, iar compania nu a reușit să-și creeze vreun avantaj în fața rivalilor.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

„Atunci când ChatGPT a fost lansat în noiembrie anul trecut a fost un ceas deșteptător pentru întreaga industrie că inteligența artificială a intrat de acum într-o nouă fază, fiind condus de un model de limbaj masiv și de A.I. generativ. Practic, ceea ce CEO-ul Mark Zuckerberg și câțiva dintre locotenenții săi au făcut în acel moment a fost să sară pe noua tehnologie și au transformat A.I. într-o prioritate” mai explică Rodriguez.

Acum, Zuckerberg și compania aleargă să prindă din urmă ChatGPT. Următorul pas: transformarea rețelelor de socializare cu ajutorul A.I.

„Ei au vorbit despre folosirea acestui nou A.I. pentru a creat chatboți pentru serviciile lor tip messenger, cum ar fi WhatsApp, Messenger. Au vorbit și despre folosirea A.I.-ului generativ pentru a crea conținut pentru Facebook, Instagram. Și au vorbit și despre folosirea A.I.-ul generativ ca un mod pentru oameni să construiască lucruri în Metaverse. Fie că vorbim despre o lume nouă în Horizon Worlds. Sau, poate, un avatar” încheie jurnalistul.

Citește și: