• Mark Zuckerberg a postat recent o fotografie de familie cu fețele a doi dintre copiii săi acoperite cu emoji.
  • Experții în tehnologie spun că tot mai mulți părinți trebuie să îi calce pe urme pentru a proteja intimitatea copiilor lor.
  • Postarea copiilor pe rețelele de socializare îi poate expune chiar la riscul de furt de identitate, a declarat un expert pentru CNN.

Pe 4 iulie, Mark Zuckerberg a postat o fotografie de familie cu o trăsătură care atrage atenția: emoticoane care acoperă fețele a două dintre fiicele sale.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Probabil pentru a le proteja intimitatea, Zuckerberg nu este singurul care se gândește la modul în care utilizarea social media de către părinți poate avea un impact asupra copiilor lor. Leah Plunkett – autoarea cărții Sharenthood” și avocat a cărui activitate se concentrează pe drepturile la intimitate ale copiilor și ale familiilor – a declarat pentru CNN că ea crede că mai mulți părinți trebuie să calce pe urmele lui Zuckerberg, scrie Business Insider.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Nu este vorba doar de părinți – bunicii, antrenorii, profesorii și alți adulți de încredere ar trebui, de asemenea, să nu-i lase pe copii să apară în fotografii și videoclipuri pentru a le proteja intimitatea, siguranța, oportunitățile actuale și viitoare și capacitatea lor de a-și da seama de propria poveste despre ei înșiși și pentru ei înșiși”, a declarat Plunkett pentru CNN.

Ea spune că păstrarea fețelor copiilor în afara rețelelor de socializare nu este esențială doar pentru siguranța lor, ci și pentru sentimentul lor de autonomie pe măsură ce cresc. Riscurile de siguranță includ expunerea copiilor la potențialul furt de identitate și la tehnologia de recunoaștere facială, relatează CNN.

Plunkett a mai spus că inteligența artificială poate folosi acum fotografii ale unei persoane în copilărie pentru a o identifica atunci când este mai mare. În mod notabil, Zuckerberg nu a acoperit fața fiicei sale minore. Ascensiunea inteligenței artificiale nu este singurul motiv pentru a fi precaut – experții spun, de asemenea, că alți utilizatori de social media pot reprezenta un pericol.

Postarea de imagini online nu este lipsită de riscuri”, a declarat Pamela Rutledge, director al Media Psychology Research Center, pentru Huffington Post în 2022. Crește șansa unor lucruri precum bullying și stalking sau, deși rar, chiar a unor prădători”.

Drept urmare, Plunkett a declarat pentru CNN că face apel la companiile de social media să ia măsuri suplimentare pentru a proteja copiii atunci când părinții nu fac acest lucru ei înșiși, cum ar fi estomparea automată a fețelor lor în fotografii.

Citește și