• Armata americană a declarat duminică că a efectuat un atac care l-a ucis pe Usamah al-Muhajir.
  • Comunicatul a precizat că nu există indicii că ar fi fost uciși civili în atac.
  • Armata evalua rapoartele potrivit cărora un civil ar fi fost rănit.

Armata americană a declarat duminică că a efectuat un atac care l-a ucis pe Usamah al-Muhajir, un lider al Statului Islamic în estul Siriei. Lovitura de vineri a fost efectuată de aceleași MQ-9 care, mai devreme în cursul zilei, fuseseră hărțuite de avioane rusești într-o confruntare care a durat aproape două ore”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Central al SUA, informează The Guardian.

Nu a fost imediat clar modul în care armata americană a confirmat că persoana ucisă era Muhajir. Comandamentul Central nu a oferit mai multe detalii despre el. Comunicatul a precizat că nu există indicii că ar fi fost uciși civili în atac. Armata evalua rapoartele potrivit cărora un civil ar fi fost rănit.

Am precizat clar că rămânem angajați în înfrângerea Isis în întreaga regiune”, a declarat generalul Erik Kurilla, comandantul Comandamentului Central al SUA. Washingtonul a intensificat raidurile și operațiunile împotriva presupușilor agenți ai Statului Islamic în Siria, ucigând și arestând lideri care se adăpostiseră în zone aflate sub controlul rebelilor susținuți de Turcia, după ce gruparea a pierdut ultimul teritoriu pe care îl mai avea în Siria în 2019.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
ELVEȚIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2024
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN

Campania condusă de SUA, care l-a ucis pe fostul lider al SI Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a declarat califul tuturor musulmanilor”, a vizat de atunci liderii supraviețuitori, mulți dintre ei fiind considerați că au planificat atacuri în străinătate. Comandanții militari americani spun că SI rămâne o amenințare semnificativă în cadrul regiunii, deși capacitățile sale au fost degradate, iar abilitatea sa de a-și restabili rețeaua a fost slăbită.

Citește și