• Joe Biden a declarat că a vorbit îndelung cu Zelenski despre aderarea Ucrainei la NATO.
  • Nu cred că există o unanimitate în NATO cu privire la aducerea sau nu a Ucrainei în familia NATO acum, în acest moment, în mijlocul unui război”, a declarat Biden.
  • SUA vor continua să ofere securitate și armament Ucrainei.

Președintele Joe Biden a declarat pentru CNN, într-un interviu exclusiv, că Ucraina nu este încă pregătită pentru aderarea la NATO, afirmând că războiul Rusiei din Ucraina trebuie să se încheie înainte ca alianța să ia în considerare adăugarea Kievului în rândurile sale.

Biden a declarat că, deși discuția despre aderarea Ucrainei la NATO este prematură, SUA și aliații săi din NATO vor continua să ofere președintelui Volodimir Zelenski și forțelor sale securitatea și armamentul de care au nevoie pentru a încerca să pună capăt războiului cu Rusia.

Biden a vorbit cu Zakaria înaintea călătoriei sale de o săptămână în Europa, care include un summit NATO în Lituania, unde războiul Rusiei din Ucraina și presiunile lui Zelenski pentru aderarea la NATO se vor număra printre problemele cheie care vor plana asupra adunării.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Nu cred că există o unanimitate în NATO cu privire la aducerea sau nu a Ucrainei în familia NATO acum, în acest moment, în mijlocul unui război”, a declarat Biden. De exemplu, dacă ați face acest lucru, atunci, știți – și vorbesc serios ceea ce spun – suntem hotărâți să angajăm fiecare centimetru de teritoriu care este teritoriu NATO. Este un angajament pe care l-am luat cu toții, indiferent de situație. Dacă războiul continuă, atunci suntem cu toții în război. Suntem în război cu Rusia, dacă ar fi cazul.”

SUA continuă să ofere securitate și armament Ucrainei

Biden a declarat că a vorbit îndelung cu Zelenski despre această problemă, afirmând că i-a spus președintelui ucrainean că SUA vor continua să ofere securitate și armament Ucrainei, așa cum o fac pentru Israel, în timp ce procesul se desfășoară.

Cred că trebuie să stabilim o cale rațională pentru ca Ucraina să se poată califica pentru a putea intra în NATO”, a spus Biden, menționând că a refuzat cererile președintelui rus Vladimir Putin înainte de război de a se angaja să nu admită Ucraina, deoarece alianța are o politică a ușilor deschise”. Dar cred că este prematur să spunem, să solicităm un vot, știți, acum, pentru că există alte calificări care trebuie îndeplinite, inclusiv democratizarea și unele dintre aceste probleme”, a spus Biden.

Citește și