• Contestațiile fraților Tate au fost respinse de Curtea de Apel București.
  • Apelul lui Tate contesta decizia din 23 iunie de a prelungi măsura arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.
  • Doi judecători nu au putut decide dacă să mențină sau nu arestul la domiciliu, astfel că a fost nevoie de un al treilea judecător.

Contestațiile fraților Tate au fost respinse de Curtea de Apel București, scrie ABC News. Cei doi rămân în arest la domiciliu.

Curtea de Apel București a respins apelul lui Tate, care contesta decizia din 23 iunie a unui tribunal de a prelungi măsura arestului la domiciliu cu încă 30 de zile, în condițiile în care procesul penal continuă.

Această decizie a fost luată la câteva zile după ce DIICOT l-a pus oficial sub acuzare, împreună cu fratele său, Tristan, și cu două femei din România, în același caz. Toți cei patru au fost arestați inițial în apropiere de București, la sfârșitul lunii decembrie și au negat acuzațiile care li se aduc.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Înainte de decizia finală a Curții de Apel de joi, doi judecători nu au putut decide dacă să mențină sau nu măsura arestului la domiciliu, astfel că a fost adus un al treilea judecător pentru a prezida decizia.

Purtătorul de cuvânt al fraților Tate, Mateea Petrescu, a declarat că decizia inițială a judecătorilor nu a fost unanimă și că aceasta oferă speranță, chiar dacă au pierdut recursul, deoarece, pentru prima dată de la arestarea lor, „un judecător a decis că frații ar trebui să poată circula liber în România, fără restricții”.

„Considerăm că acesta este un mare pas spre exonerarea de drept a lui Andrew și Tristan”, a spus ea, adăugând că, deși frații „au suferit daune importante la adresa reputației lor, ei rămân optimiști și continuă să aibă încredere în justiția română”.

Citește și