• Emo poate anticipa zâmbetul unei persoane cu o precizie de 0,9 secunde folosind A.I..
  • Cu 26 de actuatori și un software avansat, robotul poate realiza diverse expresii faciale.
  • Camerele de înaltă rezoluție îi permit să realizeze contactul vizual.

Ți-l prezint pe Emo, un robot umanoid care poate să prezică dacă vei zâmbi, cu doar o secundă înainte de a o face. Iar apoi, Emo îți zâmbește înapoi.

Creat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York, Emo folosește modele de inteligență artificială și camere de înaltă rezoluție pentru a prezice expresiile faciale ale oamenilor și a încerca să le reproducă, scrie New Scientist.

Acesta poate anticipa dacă cineva va zâmbi cu aproximativ 0,9 secunde înainte ca acesta să o facă și zâmbește el însuși în mod sincronizat.

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
INCENDIU PUTERNIC ÎN BUCUREȘTI
CUM A INVENTAT ZUCKERBERG „POKE”?
BILLIE ȘI LANA AU CÂNTAT LA COACHELLA
PREDOIU INTRĂ ÎN CURSA PENTRU COTROCENI
FLYFREE ZBOARĂ CU 16 ELICE

„Proiectarea unui robot care poate realiza o gamă largă de expresii faciale implică proiecte mecanice complexe. Astfel încât acestea să pară naturale, oportune și autentice. Acesta este dotat cu 26 de actuatori și un soft in care permite realizarea unor expresii faciale versatile. Pentru interacțiuni mai realiste, am integrat camere de înaltă rezoluție în fiecare ochi, permițându-i lui Emo să realizeze contactul vizual, care este crucial pentru comunicarea non-verbală”, a explicat Yuhang Hu, cercetător la Universitatea Columbia din New York.

Citește și