• Echipa Eco-Runner a stabilit un record mondial cu un vehicul cu hidrogen verde.
  • Studenții au parcurs o distanță incredibilă folosind doar 950 g de hidrogen.
  • Mașina a atins o viteză medie de 45 km/h pe durata întregului traseu.

Echipa Eco-Runner din Delft a stabilit un nou record mondial în domeniul vehiculelor alimentate cu hidrogen verde, scrie New Atlas.
Studenții au reușit să parcurgă o distanță incredibilă utilizând doar 950 g de hidrogen, demonstrând potențialul acestei tehnologii în domeniul transportului pe distanțe lungi.

În urma unei îndelungate colaborări între studenți din diferite facultăți, proiectul Eco-Runner a fost inițiat în 2005 cu modelul Eco 1, care a impresionat la competiția Shell Eco-marathon în 2006, înregistrând o eficiență remarcabilă de 557 km pe litru de benzină. Echipa a evoluat de-a lungul anilor, trecând de la utilizarea benzinei la hidrogen drept sursă de combustibil, pentru a obține eficiență maximă și zero emisii poluante.

Testul de record a avut loc pe pista de testare de la Immendingen din Germania, iar mașina a atins o viteză medie de 45 km/h pe durata întregului traseu.
În timpul celor cinci zile de teste, echipa a depășit recordul anterior de 2.056 km și a continuat să avanseze chiar și după atingerea acestui prag.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Citește și: