• Echipa Eco-Runner a stabilit un record mondial cu un vehicul cu hidrogen verde.
  • Studenții au parcurs o distanță incredibilă folosind doar 950 g de hidrogen.
  • Mașina a atins o viteză medie de 45 km/h pe durata întregului traseu.

Echipa Eco-Runner din Delft a stabilit un nou record mondial în domeniul vehiculelor alimentate cu hidrogen verde, scrie New Atlas.
Studenții au reușit să parcurgă o distanță incredibilă utilizând doar 950 g de hidrogen, demonstrând potențialul acestei tehnologii în domeniul transportului pe distanțe lungi.

În urma unei îndelungate colaborări între studenți din diferite facultăți, proiectul Eco-Runner a fost inițiat în 2005 cu modelul Eco 1, care a impresionat la competiția Shell Eco-marathon în 2006, înregistrând o eficiență remarcabilă de 557 km pe litru de benzină. Echipa a evoluat de-a lungul anilor, trecând de la utilizarea benzinei la hidrogen drept sursă de combustibil, pentru a obține eficiență maximă și zero emisii poluante.

Testul de record a avut loc pe pista de testare de la Immendingen din Germania, iar mașina a atins o viteză medie de 45 km/h pe durata întregului traseu.
În timpul celor cinci zile de teste, echipa a depășit recordul anterior de 2.056 km și a continuat să avanseze chiar și după atingerea acestui prag.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Citește și: