• Indonezia și SpaceX au lansat luni, din Statele Unite, cel mai mare satelit de telecomunicații din țară.
  • Proiectul de 540 de milioane de dolari SUA a avut ca scop conectarea colțurilor îndepărtate ale arhipelagului la internet.
  • ,,Tehnologia prin satelit va accelera accesul la internet în satele din zonele care nu pot fi acoperite de fibră optică în următorii 10 ani” , a declarat un ministru indonezian.

Indonezia și SpaceX, compania de rachete a lui Elon Musk, au lansat luni, din Statele Unite, cel mai mare satelit de telecomunicații din țară, în cadrul unui proiect în valoare de 540 de milioane de dolari, menit să conecteze la internet colțurile îndepărtate ale arhipelagului, scrie Reuters.

Aproximativ două treimi din populația indoneziană de 280 de milioane de locuitori folosesc deja internetul, dar conectivitatea este limitată în insulele îndepărtate și subdezvoltate din estul țării din Asia de Sud-Est.

,,Tehnologia prin satelit va accelera accesul la internet în satele din zonele care nu pot fi acoperite de fibra optică în următorii 10 ani” , a declarat Mahfud MD, ministru indonezian de rang înalt, într-o declarație înainte de lansare.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

SpaceX a lansat cu succes un satelit de telecomunicaţii pentru Indonezia

Satelitul de 4,5 tone al Republicii Indonezia (SATRIA-1), de 4,5 tone, a fost construit de Thales Alenia Space și a fost plasat pe orbită din Florida de racheta Falcon 9 a SpaceX, care a revenit apoi pe un sit offshore printr-o aterizare de precizie.

Satelitul va ocupa un loc orbital deasupra regiunii Papua de est a Indoneziei. Acesta are o capacitate de transfer de 150 de gigabytes pe secundă și va oferi acces la internet la 50.000 de puncte de servicii publice, a precizat guvernul indonezian.

Proiectul este un parteneriat public-privat între guvern și furnizorul indonezian de servicii prin satelit PT Satelit Nusantara Tiga.

Citește și

Românii nu mai țin banii la saltea, ci în bancă. BNR: Aproape 21 de milioane de carduri erau active în România la finalul anului 2022

Alexandru Rafila: „Nu există niciun pericol de holeră, iar eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare”

Tesla oferă supraalimentare gratuită pentru clienții care cumpără înainte de 30 iunie. Care sunt modelele ce beneficiază de ofertă